Americká Sega zakládá odbory. Bude bojovat za vyšší platy a lepší pracovní podmínky
i Zdroj: Sega
Byznys Novinka Americká Sega zakládá odbory. Bude bojovat za vyšší platy a lepší pracovní podmínky

Americká Sega zakládá odbory. Bude bojovat za vyšší platy a lepší pracovní podmínky

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 4. 2023 10:03

Podle byznysového magazínu Axios ve Spojených státech vznikne další významné herní odborové hnutí. Tentokrát se ve spolupráci se svazem Communications Workers of America chystají seskupit zaměstnanci studia Sega of America. Jako obvykle je hlavním cílem podstatné zlepšení pracovních podmínek, zvýšení platů a silnější pozice ve vyjednávání vůči firmě.

Reklama

  • Také Sega of America zakládá odbory
  • Vstoupí do nich absolutní většina zaměstnanců

Skupina má nést název Allied Employees Guild Improving Sega (AEGIS-CWA) a zatím ji bude tvořit 144 zaměstnanců napříč všemi odděleními sídla firmy v kalifornském Irvine. V zásadě prý do odborů vstoupí prakticky všichni zaměstnanci americké Sega.

“Jako zaměstnanci Sega je naším cílem vytvářet kvalitní hry a intermediální zážitky pro naši širokou základnu fanoušků. Dosavadní chybějící vliv na pracovní podmínky nám to ale značně komplikoval. V zájmu vytváření nejlepších produktů pro naše příznivce musíme mít možnost přímo ovlivňovat, v jakých podmínkách pracujeme. Tím musíme zajistit, že Sega zůstane jedním z nejsilnějších hráčů stále rostoucího průmyslu,” zdůvodňují své rozhodnutí v oficiální tiskové zprávě.

Uvádí například, že téměř třetina dlouhodobých spolupracovníků firmy nemá smluvně plný úvazek, proplacenou dovolenou ani adekvátní zaučení, i když už na projektech Segy pracují roky.

Testeři ZeniMaxu oficiálně založili největší odbory v herním průmyslu. Microsoft neprotestoval
i Zdroj: Bethesda / Microsoft

Testeři ZeniMaxu oficiálně založili největší odbory v herním průmyslu. Microsoft neprotestoval

V prosinci zaměstnanci QA oddělení společnosti ZeniMax ohlásili záměr vytvořit odborový svaz, jako vůbec první v organizační…

4. 1. 2023 09:17

Communications Workers of America v minulosti pomáhal založit odbory také zaměstnancům Activision Blizzard a ZeniMaxu, což jsou v sektoru herního průmyslu průkopníci. Jinak se velké herní společnosti ve Spojených státech vzniku odborů velmi aktivně brání.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama