Sega má být již velmi blízko k nákupu autorů Angry Birds. Odhadovaná výše akvizice se má pohybovat kolem 21 miliard korun
i Zdroj: Rovio Entertainment
Angry Birds Novinka Sega má být již velmi blízko k nákupu autorů Angry Birds. Odhadovaná výše akvizice se má pohybovat kolem 21 miliard korun

Sega má být již velmi blízko k nákupu autorů Angry Birds. Odhadovaná výše akvizice se má pohybovat kolem 21 miliard korun

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 4. 2023 08:20

Podle nové zprávy amerického deníku The Wall Street Journal se má blížit další velká akvizice v rámci herního průmyslu. Dle zdrojů magazínu se má konkrétně jednat o to, že japonské vydavatelství Sega má být již velice blízko k převzetí tvůrců Angry Birds, studia Rovio Entertainment, a to za cirka 1 miliardu dolarů (asi 21 miliard korun). Sega ani Rovio k této zprávě zatím vyjádření nepodalo.

Reklama

  • Japonská společnost Sega má být podle neoficiální informace velice blízko nákupu autorů Angry Birds
  • Dohodnutá suma se má pohybovat kolem 21 miliard korun

Podle The Wall Street Journal by dohoda mezi oběma společnostmi velice blízko uzavření a mohla být dokončena už začátkem příštího týdne. Předpokladem je to, že v mezičase nedojde ke komplikacím, což není úplně vyloučeno, vezmeme-li v potaz i minulost studia.

Když se totiž ohlídneme za jeho historií, a zvláště tou nedávné, zjistíme, že to není poprvé, co bylo Rovio blízko převzetí. Na začátku letošního roku se totiž jednalo i o tom, že finskou firmu koupí izraelská Playtika za více než 800 milionů dolarů, ale tato jednání ustala bez uzavření jakékoli dohody letos v březnu.

Autoři Angry Birds získali práva na Mumínky. Dočkáme se herního zpracování
i Zdroj: Hrej.cz

Autoři Angry Birds získali práva na Mumínky. Dočkáme se herního zpracování

Finské studio Rovio, známé především extrémně úspěšnou sérií mobilních her Angry Birds, získalo práva na herní zpracování…

22. 6. 2021 13:20

Navzdory obrovskému úspěchu, který Angry Birds zaznamenalo, je rovněž nutné vidět věci v kontextu. Firmě Rovio se od vydání hry totiž nikdy nepodařilo znovu napodobit stejný úspěch, ačkoli jejich první titul i tak zůstává první mobilní hrou, která si připsala 1 miliardu stažení (což potvrzuje i její zápis v Guinnessově knize rekordů). 

Společně s tím bylo v nedávných měsících ohlášeno i několik zpráv, které finské studio zahrnovaly. V rámci loňského roku se Rovio např. pochlubilo pokořením 5 miliard stažení napříč celým svým katalogem a letos zase hráče uvědomilo, že stáhlo Angry Birds z obchodu Google Play a mění název jejich iOS verze na Red’s First Flight. 

Pakliže máme zmínit jejich další činnost, nezmínit nelze ani opakovaný pokus přenést značku na filmová plátna. V roce 2016 vydala firma totiž i The Angry Birds Movie (tedy Angry Birds ve filmu), který se stal sedmým nejvýnosnějším filmem podle hry, i když ne moc dobře hodnoceným. Jeho pokračování z roku 2019 bylo navíc ještě méně úspěšné. Film prošuměl tehdy jak finančně, tak i popularitou, takže se toho času ztvrdilo, že další pokračování spíše nepřijde – nebo alespoň ne v dohledné době. 

Pokud jde pak o Segu, která má o toto dědictví projevovat zájem, pro ni by byla podobná akvizice smysluplnou volbou. Zaprvé by jí umožnila diverzifikovat její portfolio i nad rámec her z velkých platforem, a zadruhé by ji pomohla získat silnější pozici na mobilním trhu. 

Společnost, která běžně tvoří JRPG, se již dříve ostatně kladla za cíl toto učinit. Ve svém starší zprávě odhalila např. to, že v mobilních produktech a specificky hrách vidí velkou budoucnost a že "posílení globálních mobilních a online her" vnímá jako jeden ze svých strategických cílů. Díky věhlasu Angry Birds by tak mohla využít talentu tvůrců ke snadnému posílení své nabídky, tak i k dalšímu rozšíření portfolia o úplně nové značky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama