Alan Wake 2 zřejmě konečně vstoupil do plné produkce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Alan Wake 2 zřejmě konečně vstoupil do plné produkce

Alan Wake 2 zřejmě konečně vstoupil do plné produkce

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 8. 2021 12:48

Možná se brzy dočkáme oznámení plnohodnotného druhého dílu kultovní hororové akce Alan Wake. Alespoň to naznačují informace z výkazu studia Remedy Entertainment pro investory. Společnosti se prý daří plán na vývoj dvou projektů vydávaných Epicem, přičemž ten větší, dle spekulací druhý díl Alana Wakea, vstupuje do plné produkční fáze.

Reklama

  • Z výkazu pro investory vpylývá, že Remedy úspěšně rozjíždí své projekty
  • Do plné produkce vstoupil “AAA projekt”, spekuluje se, že jde o Alan Wake 2
  • Vedle toho finské studio vyvíjí celou řadu dalších projektů a chce stále expandovat

Vedle toho v produkční fázi zůstává i druhý, menší projekt a na dobré cestě je free-to-play kooperativní titul Vanguard (který nemá nic společného s novým dílem Call of Duty). Společnost dále pracuje na singleplayerové kampani střílečky CrossfireX, drží smlouvy na multiplayerový spin-off Control vyvíjený s italským vydavatelstvím 505 Games a společně plánují i budoucí pokračování Controlu s výrazně větším rozpočtem. 
 

Finské studio si před sebe klade stále větší cíle. “Jsme spokojeni s postupem, který se nám povedl za rok 2021. Naše finanční pozice je silnější než kdy předtím. Control hraje stále více hráčů, dostává se k dalším hrám a je skvělým důkazem naší schopnosti vytvářet hry, které definují žánry. Na našem modelu vývoje více projektů najednou se stále pracuje a blížíme se k momentu, kdy budeme schopni vydávat nové hry častěji a pravidelněji,” pochlubil se šéf společnosti Tero Virtala.

O tom, že by zmíněnou AAA hrou Remedy měl být nový Alan Wake mluvil například Jeff Grubb a náznaky přináší i šéfdesignér Remedy Sam Lake, který na svůj instagramový účet přidává tajemné obrázky odkazující na univerzum Alan Wake / Control.

Přáli byste si návrat smutného příběhu spisovatele, nebo by mělo Remedy sázet na nové IP?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama