Aktualizace Elden Ringu přináší velké změny v PvP a chystá půdu pro DLC nebo raytracing
i Zdroj: FromSoftware / Bandai Namco
Elden Ring Novinka Aktualizace Elden Ringu přináší velké změny v PvP a chystá půdu pro DLC nebo raytracing

Aktualizace Elden Ringu přináší velké změny v PvP a chystá půdu pro DLC nebo raytracing

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 10. 2022 17:41 1

Jeden z největších RPG hitů letošního roku Elden Ring dostal aktualizaci s označením 1.07, a jde o jednu z největších vůbec. Autoři ze studia FromSoftware v zásadě překopali souboje mezi hráči. Zvědaví badatelé z řad komunity pak přišli na to, že aktualizace zároveň hru připravila na blížící se DLC.

Reklama

  • Elden Ring dostal velkou aktualizaci
  • Výrazně mění balancování pouze v PvP
  • Také zřejmě hru chystá na DLC a raytracing

Základní novinkou je mechanismus škálování poškození v PvP. Právě soubojům mezi hráči se aktualizace věnuje ze všeho nejvíce a poměrně výrazně mění všechny zažitá pravidla. Principem je, aby hráči mohli dál využívat (nebo zneužívat?) některých příliš silných kombinací vybavení a schopností v klasické hře, ale nedostávali s nimi nefér výhodu v soubojích muže proti muži.

Platí to třeba pro vylepšení Ashes of War, které byly plošně oslabeny, ale v klasickém hraní proti počítačovým nepřátelům se na ně stále můžete spolehnout. Ostatně oslabena byla řada mocnějších nebo praktičtějších schopností. Autoři sáhnuli i do statistik zbraní, zbrojí, kouzel a dalších prvků. O něco mocnější by měly být v PvP postavy postavené na magii nebo třímající obří zbraně, naopak složitější to budou mít agilní bojovníci.

Kompletní a opravdu dlouhý seznam změn najdete na oficiálním webu.

Technicky zdatnější hráči se pustili přímo do kódu hry a objevili zajímavé náznaky. Konkrétně lze v datech najít zmínky odkazující na nové, zatím neznámé části mapy, což by potvrzovalo dlouhodobé spekulace o chystaných DLC balíčcích. Zajímavě zní i řádky související s implementací technologie raytracing.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama