Akcie Ubisoftu se výrazně propadly. Důvodem mají být Star Wars Outlaws
i Zdroj: Ubisoft
SW: Outlaws Novinka Akcie Ubisoftu se výrazně propadly. Důvodem mají být Star Wars Outlaws

Akcie Ubisoftu se výrazně propadly. Důvodem mají být Star Wars Outlaws

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1

Cena za akcii společnosti Ubisoft atakuje desetileté minimum. Na vině má být nedostatečný zájem o Star Wars Outlaws, problémy se však objevují i jinde.

Reklama

  • Cena akcií Ubisoftu během září klesla o více než 10 %
  • Spadla až k desetiletému minimu
  • Krom malého zájmu o Star Wars Outlaws se zmiňuje nedostatek hráčů ve hře XDefiant

Ubisoft před nedávnem deklaroval, že značně spoléhá na úspěch Star Wars Outlaws. Od hry se očekávalo, že přiláká nekonečné zástupy lidí, prodeje však údajně nejsou kdovíjak veselé. A to se podle analytiků nemilosrdně odráží v ceně akcií.

Hra vyšla koncem srpna, od té doby je na grafu vidět strmý pád. Cena se zastavila na částce 15,25 eur za jednu akcii, oproti srpnové ceně jde o pokles o více než 10 %. Investoři tuto hodnotu viděli naposledy před deseti lety. Za připomenutí stojí fakt, že se v červenci roku 2018 za jednu akcii platilo 102,95 eur.

Agentura Reuters v této souvislosti cituje analytika společnosti Micap Partners. Charles-Louis Planade tvrdí, že za propadem stojí slabý start Star Wars Outlaws, ale také malý zájem o free-to-play střílečku XDefiant. O nedostatku hráčů jsme informovali koncem srpna.

XDefiant se údajně potýká s problémy
i Zdroj: Ubisoft

XDefiant se údajně potýká s problémy

Free-to-play akce XDefiant, za kterou stojí společnost Ubisoft, se údajně potýká s nedostatečným počtem aktivních hráčů.…

K podobnému závěru dospěl i analytik JP Morgan Daniel Kerven. V minulosti odhadoval, že se do konce roku podaří prodat 7,5 milionu kusů Star Wars Outlaws, nyní však očekává, že půjde o 5,5 milionu. Ubisoft zatím žádná konkrétní čísla neprozradil.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama