Activision kvůli proti-LGBTQ+ tweetu odebral z Call of Duty balíček obsahu streamera Nickmercs
i Zdroj: Activision
Call of Duty: Modern Warfare 2 Novinka Activision kvůli proti-LGBTQ+ tweetu odebral z Call of Duty balíček obsahu streamera Nickmercs

Activision kvůli proti-LGBTQ+ tweetu odebral z Call of Duty balíček obsahu streamera Nickmercs

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 6. 2023 13:14

Společnost Activision odebrala z nabídky in-game obchodů Call of Duty: Modern Warfare 2 a Warzone balíček kosmetického obsahu NICKMERCS Operator. Ten totiž nese název populárního streamera z organizace Faze Clan, který zveřejnil na Twitteru příspěvek mířící proti LGBTQ+ komunitě, přičemž Activision společně s řadou dalších firem aktuálně slaví měsíc hrdosti Pride.

Reklama

  • Activision odstranil z Call of Duty balíček kosmetických předmětů streamera Nickmercs
  • Ten vyvolal kauzu svým příspěvkem na Twitteru, ve kterém se dotkl komunity LGBTQ+

Na skutečnost odstranění příspěvku upozornil tematicky zaměřený účet CharlieIntel a v reakci to potvrdil i oficiální účet série Call of Duty. “Vzhledem k nedávným událostem jsme z obchodu Modern Warfare II a Warzone odstranili balíček "NICKMERCS Operator". V současnosti se soustředíme na oslavu Pride s našimi zaměstnanci a komunitou,” zní oficiální vyjádření.

Kauzu vyvolala reakce Nickmercse na příspěvek esportového komentátora Chrise Pucketta. Ten na Twitteru sdílel video násilné šarvátky mezi podporovateli a odpůrci komunity LGBTQ+ před americkou školou, která hlasovala v zájmu uznání června jako Měsíce hrdosti. Puckett upozornil na to, že tento boj probíhá jen pár bloků od místa, kde probíhá turnaj v Overwatchi. Nickmercs reagoval prohlášením, že by “Měli nechat malé děti na pokoji. To je skutečný problém” (They should leave little children alone. That's the real issue).

Jeho výrok vyvolal řadu kritických reakcí. Streamer se za něj neomluvil, zdůraznil ale, že nemá žádné anti-LGBTQ+ tendence a nechtěl se nikoho dotknout.

Krok Activisionu je ale také předmětem kritiky. Nespokojení hráči vypichují, že jde o přehnanou reakci a připomínají, že sám Activision dlouhodobě čelí nařčením z toxické atmosféry na pracovišti a sexuálního obtěžování a diskriminace zaměstnankyň.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama