Modder zrychlil loading GTA Online o 70 %
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive
Novinka Modder zrychlil loading GTA Online o 70 %

Modder zrychlil loading GTA Online o 70 %

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 3. 2021 09:40 5

Hráče GTA Online stále trápí dlouhé nahrávací časy, což platí i pro vlastníky počítačů vybavených SSD diskem nebo konzolí nové generace. Začátkem měsíce se však objevilo řešení od moddera s přezdívkou t0st, který dokázal nahrávání PC verze značně urychlit. Jeho práci nyní ocenil i Rockstar.

Reklama

Problém se týká jisté části kódu, která loading zbytečně zpomalovala. Modder tedy vytvořil jednoduchý hack, s nímž nahrávání urychlil o 70 %. V detailním popisu vysvětlil, že se zádrhel týká bottlenecku u single-thread procesorů. Jak sám zhodnotil, vývojářům by řešení problému mělo zbrat zhruba jeden den.

Informace se následně dostala k vývojářům, ti problém následně podrobili vlastnímu zkoumání, přičemž uznali, že navrhovaná úprava kódu skutečně funguje. Studio Rockstar Games ve vyjádření pro magazín PC Gamer autorovi poděkovalo. „Hráč t0st skutečně odhalil aspekt herního kódu související s nahrávacími časy PC verze GTA Online, který může být vylepšen. Na základě našeho zkoumání jsme udělali jisté změny, implementovány budou v chystaném updatu.“

Modder se tedy postaral o efektivní řešení dlouhodobého problému, právě díky němu bude zážitek z GTA Online o něco příjemnější. Asi budete souhlasit, že krom oficiálního poděkování by si t0st zasloužil nějakou odměnu, co třeba skrze Shark Card? Alespoň v GTA Online by si mohl něco pěkného koupit.

Odměna je nakonec daleko zajímavější. Krátce po oznámení ze strany Rockstaru se t0st pochlubil, že obdržel 10 tisíc dolarů z programu Bug Bounty. Ten byl sice zřízen za účelem odhalování problémů se zabezpečením, studio se ale rozhodlo, že v tomto případě udělá výjimku a odmění i zásluhy na zrychlení nahrávacích časů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama