PlayStation ukazuje rozebrání celé PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation ukazuje rozebrání celé PS5

PlayStation ukazuje rozebrání celé PS5

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 10. 2020 12:56 14
Reklama

Včera jsme vás informovali o zprávě z Japonska, ve které místní tvůrci potvrzují, že jim zástupci PlayStationu nedovolili nahlédnout do systému nového PlayStationu 5 ani novou konzoli „osahat“. Stejně tak se redaktoři magazínů podivují nad tím, proč Sony tak dlouho skrývá jak systém konzole, tak dříve slibovaný teardown, tedy celkové rozebrání konzole. No, zdá se, že společnost prosby vyslyšela.

Před pár desítkami minut totiž PlayStation vydal sedmiminutové video s kompletní rozborkou a popsáním celé konzole. Videem nás provází Jasuhiro Otori, viceprezident designerské divize Sony Interactive Entertainment. Spíše než samotné rozebírání vám popíšeme zajímavosti, na které jsme ve videu narazili.

Konzole má rozměry 39x10,4x26 cm, je tedy větší než PlayStation 4. Držák je ke konzoli přimontován jedním šroubem, který se dá chytře schovat přímo do stojanu, ten je následně možné připnout na stranu konzole. Video potvrzuje spekulace o odnímatelných krytech konzole, které uživatel skutečně může sundat bez větší námahy. Kromě spekulací o možnosti dokoupit si vlastní dekorativní prvky má tato možnost i praktickou funkci – na bocích se nachází žebrování určené pro zachytávání prachu. Jakmile začne konzole hučet, stačí vzít vysavač a prach vysát. Lehce přístupný je i prostor pro dodatečné úložiště, které je možné rozšířit, nikoliv vyměnit. To nebude možné, jelikož jsou jednotlivé části SSD připevněné přímo na desce.

Chlazení vzduchem má na starosti velký větrák, který má 120mm v průměru a 45mm na šířku. Údajně dokáže  z obou stran konzole natáhnout vzduch a ohřátý jej následně vypudit zadní stranou PlayStationu. V samotném nitru konzole můžeme vidět kovovou kostru obepínající základní desku, která přenáší teplo do masivních žeber. Všemu by měla napomoct i speciální teplovodivá pasta, respektive „tekutý kov“. Ten má zaručit mnohem lepší výměnu tepla. Video uzavírá zdroj schopný dodávat 350W.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama