NVIDIA odhalila nové RTX 30XX karty
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NVIDIA odhalila nové RTX 30XX karty

NVIDIA odhalila nové RTX 30XX karty

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 9. 2020 17:05 45
Reklama

NVIDIA dlouhou dobu lákala na svůj special event, který odstartoval s koncem Ultimate Countdown, během kterého NVIDIA vzpomínala na skvělé hry i své grafické karty. Bylo tedy jasné, že na konci nás bude čekat něco velkého, něco jako milník v herním sektoru. A stalo se tak.

NVIDIA spustila svou online konferenci, kde na začátku opět představila několik zajímavých aplikací, jak pro streamery, tak pro tvůrce obsahu. Ukázala i sílu umělé inteligence, to hlavní ale přišlo následně. Spekulace se potvrdily a NVIDIA oficiálně představila novou generaci RTX 30XX v čele s RTX 3090.

Jak jsme už minulý týden předesílali, nové grafické karty postavené na nové Ampere architektuře mají přinést spoustu výkonu. Nebudeme zabíhat do hlubokých technických specifikací, velké překvapení přišlo v rámci ceny. Nové karty totiž budou vycházet v ceně minulé generace – RTX 3070 za 500 dolarů, RTX 3080 za 800 dolarů a RTX 3090 za 1500 dolarů.

NVIDIA navíc tvrdí, že RTX 3070 nabídne o kousek větší výkon než RTX 2080 Ti, což je velký skok, ale pro majitele zmíněných karet nejspíše nehezká zpráva. Minulost ale zůstává minulostí a my jsme zvědaví nejen na oficiální ceny u nás, ale také na případný propad cen minulé generace. Kromě nových karet jsme se také dočkali oznámení ray-tracingu u Fortnite a CoD:BOCW.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama