GTA překonalo 130 mil. kopií, daří se i RDR2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA překonalo 130 mil. kopií, daří se i RDR2

GTA překonalo 130 mil. kopií, daří se i RDR2

David Plecháček

David Plecháček

21. 5. 2020 11:01
Reklama

Třiadevadesát her do roku 2025. Úctyhodné číslo, kterým se zavázala herní společnost Take-Two v nedávném zhodnocení uplynulého fiskálního období. Uvidíme, jestli se 63 „core zážitků“, 17 „mid-core her“ a 13 arkádových „casual“ titulů svými prodeji vyrovná dvěma aktuálně nejúspěšnějším hrám z portfolia T2.

Vyvolená dvojice je asi každému jasná. V repertoáru Take-Two není silnější hry, než GTA V. Není divu, když série atakuje nejprodávanější tituly historie. Z posledních informací vyplývá, že poslední díl série překonal naprosto neuvěřitelný počet 130 milionů prodaných kopií od vydání v roce 2013. Není žádným překvapením, že GTA V je nejprodávanější hrou dekády minimálně ve Spojených státech, a možná i ve světě, odkud však chybí veškerá data. Páté Grand Theft Auto navíc těží se stále velice populární online části, která firmu táhne i co se týče zisků společnosti. Co se ziskovosti týče, následuje NBA 2K.

Prodejně ale GTA V následuje „ta druhá“ hra Rockstaru, Red Dead Redemption 2. I jeho jednatřicet milionů kopií je naprosto úctyhodný výsledek. Pokud by vás zajímal součet, poslední dvě hry studia Rockstar Games dosáhly na metu 161 milionů prodaných kopií. I Red Dead Online si nevede zle, v hierarchii společnosti je však co se týče ziskovosti až třetí v pořadí.

Připomeneme metu z úvodu novinky, 93 her – to je počet, který prodejností zřejmě v součtu zmíněných 161 milionů kopií překoná; ale otázkou je, o kolik? Vzhledem k zveřejněným číslům není divu, že Rockstar s vývojem další hry nespěchá, není důvod. Pokud je ale šesté GTA jednou z těchto her, my doufáme, že ano, tak ale bude mít velice obtížnou pozici v překonání svého předchůdce. I kdyby tak jen proto, že GTA V bylo mezigeneračním titulem.

GTA V navíc stále vypadá více než dobře, na PC samozřejmě o to víc, co dokáže komunita. Podívat se tak můžete například na novou verzi modu NaturalVision, Evolved. „Když jsem viděl NaturalVision Remastered, přišlo mi, že je to ono. Tehdy jsem si myslel, že nic lepšího už udělat nemůžu, myslel jsem, že to bylo tak dobré, jak to jen šlo. Ale evidentně jsem se unáhlil,“ řekl autor s přezdívkou Razed v jednom z nedávných rozhovorů. Podobných autorů jako je on je však více, a i díky nim si GTA stále žije plnohodnotným životem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama