MS oznamuje vlastní streamovací službu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS oznamuje vlastní streamovací službu

MS oznamuje vlastní streamovací službu

Pavel Makal

Pavel Makal

8. 10. 2018 15:35 10
Reklama

O streamování her, tedy možnosti, jak si i nové tituly užít bez nutnosti pořizování moderního hardware, se hovoří už dlouhé roky a debaty většinou skončí prohlášením, že internetové připojení velkého množství uživatelů je zatím překážkou v tom, aby se z podobné služby stal masivní fenomén. A pak jsou tu samozřejmě i další důvody, jako například touha hry skutečně vlastnit a nebýt odkázán jen na virtuální a v očích mnoha hráčů nespolehlivou knihovnu. Přesto si už nyní streamovaný herní obsah užít můžeme - Sony má své PlayStation Now, Nvidia zas Geforce Now, no a do této společnosti se nyní přidává i Microsoft.

Ten totiž po náznacích z letošní E3 dnes oficiálně odhalil Project xCloud, tedy vlastní herní streamovací službu. Jedná se o způsob, jak dostat hry k ještě širšímu spektru uživatelů, především na mobilních platformách. Navíc má xCloud nabídnout hry v kvalitě, na jakou jsme zvyklí z aktuálních konzolí a PC.

Na svět má tomuto projektu dopomoci dedikovaný hardware, umístěný v data centrech Azure po celém světě. Beta testu bychom se měli dočkat na začátku příštího roku, už nyní ale Microsoft zařízení do svých center implementuje a podle dostupných informací dokáží nést komponentny několika Xboxů One.

Společnost ještě před veřejným testem zkouší xCloud interně. Uživatelé si mohou vybrat, zda budou na mobilních zařízeních využívat dotykové ovládání, nebo spárovaný Xbox One ovladač. Dle oznámení vývojáři pracují na specifickém dotykovém ovládání pro každou hru. Daleko větším oříškem jsou ale samozřejmě samotné nároky na internetové připojení. V tuto chvíli testování probíhá na 10 Mbit/s, cílem je přinést vysoce kvalitní herní zážitek na co nejmeníšch bitratech.

Jak se na celou věc díváte vy? Je pro vás myšlenka streamovaného obsahu lákavá, nebo dáváte přednost tradičním způsobům hraní? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama