Nová RTS nás vezme do druhé světové války
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nová RTS nás vezme do druhé světové války

Nová RTS nás vezme do druhé světové války

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 3. 2017 10:24
Reklama

Paradox představil novou taktickou real-time strategii od studia Eugen Systems, které má na kontě hry jako R.U.S.E., Wargame nebo naposledy Act of Aggression. Francouzský tým pracuje na hře zasazené do kulis druhé světové války Steel Division: Normandy 44.

Novinka slibuje historicky přesné jednotky i techniku a vedle obřích multiplayerových bitev samozřejmě také příběhovou kampaň pro jednoho hráče, kterou některá menší studia usilující o renesanci RTS bohužel opomínají. Steel Division: Normandy 44 vám umožní ujmut se velení nad legendárními divizemi z šesti různých zemí. Chybět nebudou Američané, Kanaďané ani Němci. To vše na pozadí invaze do Normandie v roce 1944.

Hra vám umožní velet více než čtyřem stovkám jednotek. V multiplayeru se proti sobě může postavit velké množství hráčů až v počtech deset na deset. Pod vaší kontrolou bude kromě pěchoty a tanků i letectvo a podpůrná vozidla. Všech těchto prostředků musíte využít, pokud chcete přechytračit nepřítele.

V každé ze tří odlišných fází přitom využijete jiný druh jednotek tak, aby výsledek co nejvíce připomínal pohyby skutečných armád a zachytil proměnlivost bojiště. Vývojáři z Eugen využijí pro svou hru nejnovější verzi vlastního enginu IRISZOOM. Ten umožní plynule zoomovat na bojišti a ze vzdáleného taktického pohledu se přiblížit až na úroveň jednotlivých jednotek.

Mapy dokonce kopírují reálný terén a odpovídají historickým fotografiím Normandie v roce 1944. Ve hře tak můžete uplatnit taktikou, jakou mohli velitelé zvolit na skutečném bojišti. Neměli byste opomenout žádnou výhodu, kterou vám prostředí nabízí.

Autoři tvrdí, že hráči musí být mazaní a skutečně se zamyslet nad zvolenou strategií, protože palebná síla nebude to jediné, co rozhodne o vítězi. Každá ztracená jednotka bude představovat taktickou nevýhodu. Složení vašich sil bude stejně důležité jako manévry a postavení v bitvě. Každý jednotka se podle Eugen počítá.

K dispozici jsou i hardwarové nároky, které si můžete prostudovat třeba na Steamu. Strategie Steel Division: Normandy 44 by měla pro Windows vyjít ještě leto. Další platformy (zatím?) nejsou v plánu.

Funguje už i oficiální web, kde najdete další podrobnosti. Pokud se už teď přihlásíte k odběru novinek, můžete se těšit třeba na budoucí bezplatné DLC s nějakým kosmetickým doplňkem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama