Představujeme nové tituly pro Oculus Rift
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Představujeme nové tituly pro Oculus Rift

Představujeme nové tituly pro Oculus Rift

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 10. 2016 10:53
Reklama

Po představení hardwarových novinek okolo Oculusu se podíváme na zoubek tomu pro nás pravděpodobně podstatnějšímu – samotným hrám. Těch se objevilo na pódiu prezentace hned několik a svojí vodou na mlýn tak přispěli například týmy Ready at Dawn (The Order: 1886), Epic a 4A Games, tvůrci akční hororové série Metro.

Ti všichni představili konkrétní hry a ukázali je na pódiu, k nim se však ještě přidali tvůrci Evolve, kteří však zatím pouze matně naznačili vývoj dvojice blíže nepředstavených titulů. Jeden z nich prý překvapí hráče již během Halloweenu. Než ale spekulovat nad obsahem neznámého, tak se prvně podíváme na zoubek oněm blíže představeným titulům.

Ready at Dawn a Lone Echo

Lone Echo (oficiální stránka) je sci-fi akčním titulem, ve kterém se hráči vrhají zápasit do otevřených arén. Cílem i námětem hry je přitom představení vize sportů budoucnosti a nemělo by tedy jít o prostou snahu pobít nepřátele. Specifikem hry je přitom soutěžení ve stavu beztíže a právě podpora Oculus Touch. Níže přiložený trailer pak navozuje atmosféru hry i její příběhové pozadí.

4A Games a Arktika.1

Dalším představeným titulem je něco, na co nás před časem tvůrčí tým 4A Games lákal ve formě dvojice nicneříkajících obrázků. Dnes jsme však již chytřejší a víme, že Arktika.1 je postapokalyptickou FPS, jež se pyšní pokročilou grafickou stránkou hry a všemi nutnými aspekty dnešní AAA produkce. V základu jde každopádně o sci-fi FPS, jejíž příběh se bude motat okolo nové doby ledové. Drtivá většina života na planetě se tak odehrává okolo rovníkových oblastí, které jsou ještě jako jediné nějakým způsobem obyvatelné, ostatní lokace ale ani přesto ještě zcela opomenuty nejsou.

Hráči se tak podívají do zamrzlého Ruska, kde probíhá konstantní zápas o suroviny. Hlavními devizami hry má být hutná atmosféra a samozřejmě co možná nejlepší možné vtáhnutí do světa hry za pomocí hledí virtuální reality. Hra by měla vyjít ve druhém kvartále příštího roku.

Epic Games a Robo Recall

Posledním a v rámci konference představeným projektem je pak další akce z dílen týmu Epic. Robo Recall (oficiální web) je opět zástupcem žánru sci-fi, vyjde na počátku příštího roku a navazuje na demoverzi Bullet Train, jež měla demoverzí také zůstat. Nicméně tomu tak nakonec nebude a Robo Recall bude ideu Bullet Train nadále rozvíjet a na začátku roku zamíří potěšit fandy stříleček.

I v tomto případě se jedná o FPS a stále se pohybujeme v žánru sci-fi, ovšem tentokráte v podání mistrů žánru. Polichotit navíc může fanouškům akcí zejména ten fakt, že hra bude dostupná všem majitelům Oculus Rift zcela zdarma. Podmínkou je ovšem zakoupení Oculus Touch.

A pokud tuto podmínku splníte a do hry se vrhnete, tak se můžete těšit na robota jménem Tal, který toho umí z pohledu zápasení celkem dost a který musí v městské zástavbě odolávat nájezdu dalších strojů. Chybět pak nesmí ani RPG prvky v podobě dodatečně přístupných schopností.

Jak je vidno, na hráče se tedy rozhodně nezapomíná a příští rok se majitelé headsetu Oculus Rift a ovládací periferie Oculus Touch dočkají několika zajímavých novinek a her. Teď jen nezbývá než doufat, že vedle jistě vymazlené technické stránky se tvůrci dostatečně soustředí i na to nejpodstatnější – na kvalitní herní náplň.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama