Vývojáři Metra 2033 pracují na 2 titulech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři Metra 2033 pracují na 2 titulech

Vývojáři Metra 2033 pracují na 2 titulech

David Plecháček

David Plecháček

19. 7. 2016 08:00 3
Reklama

Za sérií Metro, konkrétně za hrou Metro 2033 a Metro Last Light, stojí pravděpodobně nejznámější ukrajinské studio - 4A Games. Druhá zmíněná hra vyšla už v květnu roku 2013, přičemž o rok později následovala remasterovaná verze s názvem Metro Redux. Jenže rok 2014 nebyl Ukrajině rokem zaslíbeným...

Naplno vypukly protesty na Majdanu a došlo k destabilizování poloostrova Krym ruskými jednotkami. Ačkoliv se tu nechceme pouštět do dějepiseckých rozborů, tyto události byly pro studio 4A Games naprosto klíčové, a proto je zmínit musíme. Jejich následkem se totiž vývojáři přesídlili na sluncem zalitou Maltu.

A od té doby jsme o nich prakticky neslyšeli. Komunikační kanály zely prázdnotou a nikdo vlastně nevěděl, zda 4A Games na něčem pracují, natožpak na čem. Po dvou letech ticha se ledy prolomily: „Poněkud jsme se rozrostli, od posledně, co jsme se viděli,“ píše komunitní manažer.

„Kruciální otázka, na kterou se všichni určitě chcete zeptat, je: ‚Na čem děláte a na čem pracujete?‘ Dnes je mi potěšením vám nic neříct ohledně našich dvou projektů, které jsou v plném proudu,“ stojí v příspěvků na sociálních médiích.  Ale ono nic není nic, neboť nám tím studio potvrdilo, že nezahálí a že ve svých kancelářích chystá dva projekty.

Zda budou veřejností přijaty tak dobře jako herní adaptace ze světa Dmitrije Gluchovského napoví nadcházející čas, vypadá to totiž, že vývoj zdaleka není v plenkách a dost možná se něco ukáže ještě tento rok. Nabízí se třeba takový Gamescom, že?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama