Od oznámení dalšího Half-Life uběhlo 10 let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Od oznámení dalšího Half-Life uběhlo 10 let

Od oznámení dalšího Half-Life uběhlo 10 let

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

22. 5. 2016 16:37 29
Reklama

O Half-Life 3 a potažmo o zesnulé 3. epizodě byly popsány stohy papíru, spekulace střídala spekulaci, nakonec se ale nestalo zkrátka vůbec nic. Nic nevíme, nic jsme neviděli, a pokud ano, tak Valve vše následně popřelo. Half-Life 3 stále neexistuje a důvod, proč sypeme sůl do rány právě nyní, je ten, že již brzy nastane výročí dne, kdy byla třetí epizoda vlastně oznámena.

Že si na to nepamatujete? Není divu, i my musíme horko těžko pátrat v paměti – je tomu již totiž deset let, 24. května 2006. Tehdy byl plán zakončit trilogii epizod do vánočních svátků roku 2007. Někteří se samozřejmě zdráhali uvěřit již tehdy – Valve své tituly neumí vydávat včas, ale ruku na srdce, tohle snad mohl čekat jen málokdo.

Těžko od té doby můžeme pohledat titul skloňovanější v momentech, kdy dojde řeč na nejočekávanější hry. Stejně tak těžko můžeme narazit na hru, o které by se více spekulovalo. Namátkou můžeme z našeho archivu vyhrabat pár perliček – měli jsme tu třeba hned několik dávek zaručeně originálních artworků (zde a zde), viděli jsme ukázku enginu, na kterém již Half-Life 3 zaručeně poběží, byli jsme si jistí, že hru spatříme na Gamescomu v roce 2012 a že bude mít otevřený svět. Stejně tak jsme byli (dříve) ujišťováni, že hra ve vývoji stále je, stejně tak jsme ale slýchali i zkazky o tom, že se jedná o vývoj značně problematický.

Nepomohly protesty u studia ani četná fanouškovská videa – na hře se údajně stále pracovalo a směřovaly k tomu jen a jen další indicie, mezi nimiž čněla například registrace domény v Evropě.

Ale co naplat, stále se nic neděje, Half-Life 3 nikde a v představení na E3 snad může doufat jen málokdo (Valve bojkotuje E3 již několik let v řadě). Na druhý díl sedá prach a jeho sok, série Doom, se již pokračování i přes rovněž problematický vývoj dočkala. A to ten předchozí díl vyšel současně právě s druhým Half-Lifem.

Perličkou pak je přiložené video, které shrnuje slova toho nejzasvěcenějšího – vidět tak můžete, kterak Gabe Newell v průběhu posledních let nejprve slibuje, pak již taktně mlží a následně již jen mlčí. Nejzajímavěji a snad i poněkud nejtragikomičtěji pak již v kontextu událostí posledních let zní slib o tom, že by série mohla dostávat dokonce i pravidelné měsíční aktualizace s obsahem. Inu, tohle nevyšlo, naděje však umírá poslední!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama