"Původní scénář filmu Warcraft byl chybný"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Původní scénář filmu Warcraft byl chybný"

"Původní scénář filmu Warcraft byl chybný"

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 4. 2016 15:47 36
Reklama

Ještě než se režie filmu Warcraft ujal Duncan Jones (Moon, Zdrojový kód), měl adaptaci natočit Sam Raimi (The Evil Dead, trilogie Spider-Man, Stáhni mě do pekla). Coby fanoušek hry se ke snímku dostal v roce 2009, ale do režisérského křesla nakonec neusedl. Kdyby ano, v kině bychom sledovali velmi odlišné dílo.

Současný režisér Duncan Jones se během akce PAX East rozpovídal o tom, jaká byla předchozí vize filmového Warcraftu, která se značně lišila od nynějšího pojetí. Výslovně se zmínil, že Raimiho verze měla zásadní problém v tom, že by film prezentoval lidi jako hodné postavy a orky jako ty, které jsou ze své podstaty zlé. Podle Jonese by bylo toto vyobrazení světa Warcraftu mylné a zmínil se, že stejný názor měl na věc také Blizzard, který zamýšlený směr rovněž považoval za chybný.

Když se Duncan Jones k projektu připojil, Blizzard už měl za sebou pár neúspěšných pokusů o realizaci filmu a práce se pozastavily, přičemž se řešilo, jak se posunout dál. Sam Raimi totiž dal přednost snímku Mocný vládce Oz, který nakonec přišel do kin v roce 2013, a z produkce Warcraftu vycouval už v červenci 2012. Duncan Jones právě dokončil Zdrojový kód (2011), když se k němu dostal scénář Raimiho verze. A od počátku měl jasno v tom, kde je chyba.

Byl zvědavý, co se má z adaptace vyklubat, a i když se mu scénář, který ukořistil, v něčem líbil, našel i stinné stránky. ”Byl to film o lidských hrdinech stojících proti orkským padouchům,” vysvětlil Jones a to byla podle něj hlavní chyba. Chápe proto, proč podle něj nebyl Blizzard touto vizí Sama Raimiho unešený a rozhodl se vydat jinou cestou.

Když firmě představil vlastní ideu, vývojářský tým byl podle něj nadšený, protože více odpovídala tomu, co od adaptace Blizzard čekal. Tedy film, který představí hrdiny na obou stranách. Má být vyvážený, jak je to jen možné, a nestranit ani jednomu táboru. Což je nepochybně zajímavá myšlenka, která nepůsobí tak staromódně a černobíle jako původní záměr.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama