Fanoušci dělají remake zrušeného Battlefrontu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fanoušci dělají remake zrušeného Battlefrontu

Fanoušci dělají remake zrušeného Battlefrontu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 3. 2016 14:41 2
Reklama

O zprávy na konto Battlefrontu není v posledních dnech rozhodně nouze. A pokud jde o remaky populárních starších her, o které se na vlastní pěst pokoušejí fanoušci, těch je taky dost. Ani se nedivíme, že už jsou někteří hráči na tento typ snah alergičtí. Nicméně, po RPG Star Wars: Knights of the Old Republic se chystá remake Battlefrontu. A ne jen tak ledajaký.

Multiplayerová akce od DICE je tu s námi sotva pár měsíců, tak jakýpak remake, řeknete si nejspíš. A kupodivu nejde ani o snahu oživit některý ze starších dvou vydaných dílů. Kdepak. Tato konkrétní skupina fanoušků se pustila do projektu mnohem ambicióznějšího. Chtějí vytvořit remake hry, která nikdy nevyšla - zrušeného Battlefrontu III od britského studia Free Radical Design. Jejich cílem je vytvořit takové pokračování série, jakým podle nich zřejmě počin DICE a EA není.

Nový titul se jmenuje Star Wars: Galaxy in Turmoil a fanoušci, kteří na něm pracují, si říkají Frontwire Studios. Výsledkem jejich snažení má být, jak sami říkají, to, čím měl být Battlefront III od Free Radical Design. Hra má obsahovat mapy na planetách Hoth i Tatooine, chybět pochopitelně nebudou ani ovladatelné stíhačky, jako jsou X-wing či Y-wing. A navrch množství populárních zbraní.

Tak jako řadu dalších podobných pokusů, i remake Battlefrontu III má pohánět Unreal Engine 4 a vývojáři samozřejmě plánují distribuovat jej zcela zadarmo. Což je vzhledem k citlivé povaze celého projektu pochopitelné, ovšem neznamená to, že to bude stačit. Uvidíme, jak shovívaví budou k novince advokáti Disneyho a EA. Nad autory tak bude neustále viset Damoklův meč v podobě hrozby, že vývoj budou nuceni na popud majitele práv okamžitě zastavit.

Frontwire Studios rovněž stále hledají další pomocníky, kteří by jim s vývojem pomohli. Očividně už ale učinili nějaké pokroky, a mohou se tak pochlubit prvními záběry. Každopádně jim nelze upřít snahu a chuť do práce. I když podle nás nemá projekt velkou naději na úspěch, je pěkné vidět pro změnu někoho, kdo své zklamání z posledního Battlefrontu ventuluje tak kreativním způsobem.

O zrušeném Battlefrontu III jsme psali opakovaně. Pokud vás tato nešťastná hra zajímá, rozhodně existuje velké množství materiálů, které můžete prozkoumat. Jak už jsme v minulosti zmiňovali, na titulu pracovalo od roku 2006 studio Free Radical Design, které se proslavilo sérií TimeSplitters a později jej koupil německý Crytek. Titul měl vyjít na PC, PS3 a Xbox 360. Podle některých zdrojů vývojáři na Battlefrontu 3 dělali až do roku 2008 a když byl zrušen, z 99 procent měl být údajně dokončený. Podle spoluzakladatele firmy Steva Ellise mohlo jít o nejúspěšnější hru Free Radical Design a zbývalo jen vychytat poslední mouchy. Za jejím zrušením byly podle jeho slov peníze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama