HTC Vive nemá žádné exkluzivní hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka HTC Vive nemá žádné exkluzivní hry

HTC Vive nemá žádné exkluzivní hry

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 3. 2016 09:26 6
Reklama

Společnosti Sony i Oculus VR už ke svým headsetům na GDC 2016 řekly první poslední. Zbývá poslední velký hráč z velké trojice. Vlastně dvojice hráčů. I firmy HTC a Valve se na akci rozpovídaly na konto virtuální reality v jejich podání.

Na rozdíl od konkurence se (alespoň zatím) nemůže headset HTC Vice pochlubit žádnými exkluzivitami. Což je o to větší překvapení, že na zařízení spolupracuje studio Valve, které by se vlastními silami nebo s pomocí některého partnera mohlo pokusit nabídnout nějaký system seller. “Nemáme žádné exkluzivní hry,” prohlásil při příležitosti GDC 2016 Chet Faliszek z Valve v rozhovoru pro Fortune. Prohlášení se týkalo launchového lineupu, takže není vyloučené, že by se na tom mohlo v budoucnu něco změnit, ale…

“Nemyslíme si, že je to pro naše odvětví dobrá věc, zejména ve VR, kde teprve začínáme. … Chceme učinit všechno, co můžeme, abychom se ujistili, že VR uspěje. Bez ohledu na platformu. Nemyslím si, že by si si zákazníci mysleli, že platformová exkluzivita je dobrá věc,” dodal.

Valve s sebou na GDC přivezlo 38 projektů pro VR. Ne všechny se zřejmě stihnou zařadit do launchové vlny, ovšem drtivá většina by měla být k dispozici nejpozději krátce po vydání Vive. Celkem má být při uvedení na trh k dispozici 50 titulů, které si s Vive budou rozumět. Patří mezi ně však nejen hry, ale také další software - například Unreal Editor nebo výtvarná aplikace Tilt Brush od Googlu. Z her stojí za zmínku Elite: Dangerous nebo Audioshield. Lineup to ale není zatím bůhvíjak oslnivý.

Kompletní seznam titulů pro Vive, které se prezentují na GDC 2016, můžete najít zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama