Oculus Rift doprovodí na trh tři desítky her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oculus Rift doprovodí na trh tři desítky her

Oculus Rift doprovodí na trh tři desítky her

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 3. 2016 14:34 2
Reklama

Ve stínu smršti informací na konto PlayStation VR zůstal fakt, že na GDC 2016 se prezentují i jiné virtuální headsety. Společnost Oculus VR zde představila seznam třiceti her, které budou tvořit launchový lineup podporovaných titulů.

Tři desítky her budou k dispozici pro Oculus Rift ihned po jeho uvedení na trh 28. března. Jak poznamenává britská mutace Eurogameru, seznam obsahuje několika překvapení. Konkrétně web zmiňuje mysteriózní adventuru The Vanishing of Ethan Carter od polského studia The Astronauts a závody Project CARS od Slightly Mad Studios.

Seznam od firmy Oculus VR navíc zohledňuje takzvanou úroveň pohodlí, které by měli věnovat pozornost především potenciální zájemci o headset, kteří se obávají o vedlejší účinky spojené s užíváním headsetu. V závislosti na hloubce zážitku, jenž může u některých lidí způsobovat takzvanou motion sickness neboli kinetózu, jsou hry pro Rift rozdělené do tři kategorií.

Redaktor Eurogameru, který měl možnost launchové hry vyzkoušet přímo na akci, říká, že takzvaný “intenzivní” zážitek se týká především FPS, rychlých 3rd person akcí nebo svižných závodních her. “Mírná” úroveň se týká 3rd person her s pomalu se pohybující kameru a “pohodlný” zážitek je vyhrazen pro tituly se stabilní kamerou, která může přepínat pohledy, ale sama o sobě se nepohybuje.

Jako dva extrémní příklady uvádí EG hry Elite Dangerous coby intenzivní zážitek a na druhé straně flipper Pinball FX V2 jako případ pohodlné hry.

Kromě třiceti launchových titulů se na GDC 2016 prezentuje dalších 11 her pro Oculus Rift, které se dočkají VR podpory později nebo mají teprve vyjít. Patří mezi ně třeba Rock Band VR, Job Simulator nebo Eagle Flight od Ubisoftu. Kompletní seznam her si můžete prostudovat v přiložené tabulce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama