Remake hry Metal Gear Solid byl zrušen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remake hry Metal Gear Solid byl zrušen

Remake hry Metal Gear Solid byl zrušen

Jiří Bigas

Jiří Bigas

5. 3. 2016 13:51 12
Reklama

Další z projektů, který si dal za cíl vytvořit moderní remake kultovní stealth akce z roku 1998, je minulostí. Tým stojící za vývojem hry Shadow Moses zveřejnil na Facebooku stručné oznámení, v němž konstatoval, že autoři museli práce na titulu přerušit z důvodů, které nemohou ovlivnit.

Tým Shadow Moses poděkoval všem fanouškům za podporu, ale jejich počin je v každém případě minulostí, zdá se. Hlavním autorem Shadow Moses byl Airam Hernandez, který od počátku upozorňoval na skutečnost, že jde o neoficiální projekt, s nímž nemá Konami nic společného. Jako takový pochopitelně po celou dobu čelil možnosti, že se vývojářům jednoho dne ozvou právníci s žádostí, aby nepokračovali v práci na projektu, který čerpá z licence, na kterou se samozřejmě vztahují nějaká práva. Aniž bychom chtěli zbytečně spekulovat, velmi pravděpodobně se tak nakonec stalo. A nebylo by to samozřejmě ani zdaleka poprvé.

Samotní autoři remaku, který poháněla technologie Unreal Engine 4, ostatně na tuto možnost dopředu upozorňovali. “Konami vlastní značku Metal Gear, takže dříve či později budeme potřebovat jejich povolení. Proto jsme se rozhodli od počátku otevřeně prezentovat tento projekt,” uvedl Airam Hernandez s tím, že by tak mohli okamžitě řešit případné právní problémy. “Věříme, že je to lepší než investovat roky do práce do projektu, který bude nakonec zrušen,” dodal před časem.

Projekt tedy Konami s největší pravděpodobností díky otevřenosti vývojářů neunikl a dál se zřejmě neposune. Pokud by náhodou neměl japonský vydavatel zájem učinit z něj remake oficiální. Ostatně už v minulosti i samotný Hideo Kodžima ještě před svým odchodem z Konami vzkázal, aby se případní zájemci o modernizaci MGS ozvali. Otázkou je, zdali už toto místo není obsazené, a pokud ne, jestli na majitele značky udělá usilí fanoušků takový dojem, aby jejich práci dodal oficiální punc…

Škoda je, že se zřejmě už nedozvíme, jaké velké oznámení tým chystal na 14. března, což avizoval v jednom ze svých posledních videí začátkem února. Podívat se na něj můžete níže. Stejně jako na první trailer. Další videa najdete na stejném kanálu na YouTube.

Pravděpodobný definitivní konec projektu je sice smutný, ale něco podobného už potkalo více remaků, a to nejen těch, kteří se chystali vyseknout poklonu sérii Metal Gear. Zrušen byl i nadějný fanouškovský remake Resident Evil 2. Navíc určitě nejde ani o poslední podobný pokus. Jiný oddaný fanoušek se zase pustil do remaku úplně prvního Metal Gearu z roku 1987. Projekt nazvaný Outer Heaven rovněž pohání Unreal Engine 4, ale otázkou je, zda jsou jeho šance na přežití větší, nebo byl jen dosud příliš nenápadný, a proto unikal pozornosti Konami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama