Nintendo (ne)má rádo Twitch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo (ne)má rádo Twitch

Nintendo (ne)má rádo Twitch

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

12. 6. 2014 17:30 4
Reklama

PlayStation 4 i Xbox One mají v oblibě dávat do rukou hráčům nástroje, s kterými lze snadno sdílet vlastní herní zážitek s ostatními hráči. V případě PS4 je pak dokonce řeč o dedikovaném tlačítku přímo na ovladači. Ne však v případě Wii U, tam je situace diametrálně odlišná. Ale proč?

Protože sledovat ostatní hráče je nuda. Protočily se vám oči v sloup nebo aspoň nechápavě kroutíte hlavami? My tak trochu ano – samotný Twitch je kanálem postaveným především na sdílení zážitků z her a není tomu tak dlouho, co jsme naznačovali jeho miliardovou akvizici Googlem, potažmo jeho službou YouTube a kdy jsme zároveň psali o tom, že takřka polovina streamovaného obsahu na celé síti pochází právě z Twitche.

Reggie Fils-Aime z Nintenda prohlásil v rozhovoru pro Polygon, že nic takového zavádět nehodlají, a to právě kvůli výše zmíněnému důvodu. Divíme se, některé strategické kroky Nintenda se leckdy ukazují být nepříliš efektivní, zmiňme například samotné Wii U, jež dorovnalo výkon starých konzolí na konci jejich cyklu a také mizernou podporu third party titulů. Závěry však nedělejme – změnit se může ještě ledacos a faktem je, že Nintendo má údajně s Twitchem nadstandardní vztahy a různé formy spolupráce existují již teď (například samotné letošní E3 vysílání) nebo jsou v přípravě. Ovšem nic to nemění na holém faktu tom, že sledování druhých při hře je velmi oblíbené a pro příklad nemusíme chodit příliš daleko – stačí pohlédnout na náš YouTube kanál a na to, kolik z vás se na něj alespoň někdy podívá.

Nicméně, nás především v tuto chvíli zajímá váš názor – baví vás občas zabrouzdat na YouTube či na Twitch jen proto, abyste viděli, jak ostatní hráči hrají nějakou vámi oblíbenou hru? Nebo abyste si snad mohli hru alespoň částečně „osahat“ ještě před jejím koupí?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama