prvni-gabriel-knight-se-docka-nove-verze
Novinka První Gabriel Knight se dočká nové verze

První Gabriel Knight se dočká nové verze

Marek Švrkala

Marek Švrkala

8. 10. 2013 21:16
Reklama

První díl klasické adventurní série Gabriel Knight od společnosti Sierra, který v roce 1993 vyšel s podtitulem Sins of the Fathers, se dočká výroční remasterované verze od studia Pinkerton Road. To založila sama Jane Jensen, která Gabriela Knighta – mladého knihkupce a spisovatele, jenž se připlete k sérii několika vražd s motivy Voodoo před 20 lety stvořila.

Známá vývojářka a scenáristka tak prý už rok potají vede práce na nové verzi, jež přinese vylepšenou grafiku (3D v high-res rozlišení 2048×1536, hra se ale bude ovládat jako klasický 2D titul), zvuk a vyšperkovaný soundtrack od skladatele Roberta Holmese. Kvůli technickým problémům pak tvůrci museli také zajistit nový dabing. Připraveny mají být rovněž bonusy ze speciální edice, zatím ale nevíme, o co přesně půjde.

„Jsem nadšena, že se mohu vrátit k práci na Gabrielu Knightovi a že mohu tuto klasickou hru představit nové generaci hráčů. Mít možnost vylepšit hru a atmosféru New Orleans do podoby, kterou nám v roce 1993 neumožnila technická omezení, bylo mým designérským snem. Hra bude vypadat jako úplně nový titul. Nebojte se ale, je v něm 100 % originálu a já doufám, že si novou verzi zamilují jak existující fanoušci, tak noví hráči,“ řekla Jane Jensen a na závěr potěšila i fanoušky mobilních platforem.

Nová edice adventury Gabriel Knight: Sins of the Fathers totiž v polovině příštího roku vyjde nejen pro PC, Mac, ale i iPad a zařízení se systémem Android. Na stránkách projektu se můžete podívat na první obrázky, které dobře naznačují, jaké změny se dočkáme. Na závěr pak adventurním fajnšmekrům připomínáme, že Jane Jensen připravuje také zbrusu novou adventuru, jíž je Moebius.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama