jane-jensen-zalozila-nove-herni-studio
Novinka Jane Jensen založila nové herní studio

Jane Jensen založila nové herní studio

Marek Švrkala

Marek Švrkala

6. 4. 2012 10:52
Reklama

Jane Jensen, autorka série Gabriel Knight a dalších kvalitních příběhových titulů, společně se svým manželem Robertem Holmesem založila nové studio, v němž se chce věnovat vývoji adventur. „Už dlouho jsem se chtěla vrátit k vývoji adventur. Nyní nastal ten pravý čas. Casual hráči jsou připraveni na šťavnatější obsah a hardcore publikum má nostalgické pocity. Roste rovněž trh s tablety, takže přibyla spousta zájemců o hry založené na propracovaném příběhu,“ uvedla Jane Jensen. Chystané hry tak můžeme vedle PC očekávat i na mobilních platformách.

Jensen těší, že jako šéfka nezávislého týmu nyní může kontrolovat celý proces vývoje. Projekty by tak neměly trpět problémy, které postihly vývoj adventury Gray Matter. „Založením Pinkerton Road získám plnou kontrolu nad svými nápady a budu si moci ohlídat kvalitu her po celou dobu vývoje. V této fázi mé vývojářské kariéry je to pro mě velmi důležité. Umožní mi to dostat ty nejlepší hry k našim fanouškům,“ potvrdila Jensen.

Vývojářský tým Pinkerton Road hodlá k financování svých projektů využít crowdfunding (dnes o něm píšeme také ve speciálním článku) pomocí populárního serveru Kickstarter. Holmes, který skládá hudbu do her Jensenové, jeho princip přirovnává k farmářům distribuujícím takzvané bedýnky. Ti svými čerstvými potravinami za určitý poplatek pravidelně zásobují předplatitele. Podobně chce herní studio spolupracovat se svými přispěvovateli. Bude je zásobovat kvalitními tituly, přinese jim čerstvé informace z vývoje a využije je pro betatestování.

V prvním roce by studio mohlo vytvořit až tři hry. Záležet bude především na příspěvcích fanoušků. Vývojáři chtějí od přispěvovatelů získat alespoň 300 tisíc dolarů, část dofinancují sami. Zatím jsou známé dva tituly. Vedle projektu Lola and Lucy's Big Adventure, který kombinuje prvky ebooku a hry pro děti, půjde o „novou originální adventuru vycházející z kořenů série Gabriel Knight a psychologické adventury Gray Matter“.

Motivací pro vyšší příspěvky je možnost rozhodnout o podobě třetího projektu. Pokud přispějete více než 16 dolary, můžete jej vybrat ze tří návrhů. Vedle pokračování už zmíněné adventury Gray Matter jde o third-person adventuru Moebius, v níž hráče čekají záhady spojené se starověkými předměty. Třetí návrh - Anglophile Adventure - zatím nebyl přiblížen. Podrobnosti o něm ale brzy naleznete na Kickstarteru, kde se již financování studia Pinkerton Road pořádně rozebíhá. Více než 800 fanoušků se rozhodlo přispět téměř 70 tisíci dolary, a tak se zdá, že hranice 300 tisíc dolarů brzy padne. Držíme palce!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama