moebius-potesi-hrace-gabriela-knighta
Novinka Moebius potěší hráče Gabriela Knighta

Moebius potěší hráče Gabriela Knighta

Marek Švrkala

Marek Švrkala

7. 1. 2013 16:17
Reklama

Rok 2013 by měl být také ve znamení velkého návratu adventurní specialistky Jane Jensen. Ta loni rozeběhla vlastní studio Pinkerton Road, které pro svůj první velký titul, adventuru Moebius, využilo hromadné financování pomocí Kickstarteru. Sázka na crowdfunding vyšla, nakonec se vybral dostatek prostředků, a tak by hra letos v březnu (alespoň tak zněl původní plán) měla vyjít. Ocenit by ji měli hlavně fanoušci série Gabriel Knight.

„Vývoj Moebisu pokračuje velmi dobře. Produkci jsme začali ve spolupráci s vývojáři studia Phoenix Online v září a už jsme udělali velké pokroky. Grafik působí svěžím dojmem a příběh také vypadá skvěle. Podobně jako v případě Gray Matter i Moebius sdílí podobné prvky se sérii Gabriel Knight – je to opět mysteriózní thriller s několika paranormálními jevy,“ uvedla pro server VG247 Jensen, pro níž je příběh ve hrách tím hlavním. Často tak bývá u velkých titulů zklamaná, v poslední době ji ale potěšila například epizodická série The Walking Dead nebo inovativní adventura Heavy Rain.

Moebius by měl být spíše klasickou point and click adventurou. Hráči se ujmou starožitníka Malachiho Rectora, jenž má pro jednoho miliardáře vyšetřit několik událostí. První z nich je smrt mladé dívky v Benátkách, na kterou se při vyšetřování nabalí další záhady. „Nahlížím na příběh z trochu jiné perspektivy než Jane a mohu říct, že tajemství kolem hry mi přijde mimořádně vzrušující. Fanoušci Gabriela Knighta budou hltat každý moment,“ uzavřel Cesar Bittar, šéf studia Phoenix Online.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama