recko-o-dvou-cesich-vedelo-predem
Novinka Řecko o dvou Češích vědělo předem

Řecko o dvou Češích vědělo předem

Maggot

Maggot

20. 11. 2012 07:10
Reklama

Kauza dvou v Řecku zadržených vývojářů studia Bohemia Interactive se nepříjemně prohlubuje. Poté, co řecké úřady rozhodnuly, že budou čeští tvůrci válečné série ARMA souzeni za špionáž, na svět vyplouvají další detaily, s nimiž přispěchal reportér Radiožurnálu.

Dle soudního spisu se o příjezdu vývojářů vědělo již předem, vpravdě, ještě dříve, než vůbec na ostrov Lemnos dorazili. S čímž byla zároveň vyvrácena i tvrzení řeckých médií, v nichž se mělo psát, že se ve výbavě zatčených našlo například noční vidění. Nikoliv, dvojice u sebe měla foťáky, videokamery, počítače a jinou běžnou techniku.

Tajná služba navíc věděla vše, krom příjezdu mělo být jasné, co bude dvojice v Řecku dělat a kdy se má vrátit zpět do domoviny. K dispozici má být navíc i svěděk a zhruba 14 důkazních fotografií doprovázených několika nepodepsanými dokumenty.

A jsou to právě řecká média, která pod už tak rozpálený kotel jenom dále přikládají štvavými články, v nichž se jednostranně píše o Češích jako o dvojici tureckých špionů. Rodiny přivezly klukům čisté oblečení a osobní věci. Vzhledem ke zbídačenému stavu země se celý proces nejspíš ještě nějakou dobu potáhne.

Řecko o dvou Češích vědělo předem
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama