studia-bizzare-a-propaganda-konci
Novinka Studia Bizzare a Propaganda končí

Studia Bizzare a Propaganda končí

Marek Švrkala

Marek Švrkala

19. 1. 2011 20:28
Reklama

Vedle vesměs příjemných zpráv z odhalování věcí spojených s Nintendem 3DS dnešní den přinesl také o poznání méně příznivé novinky. Hned dvě studia se totiž s vývojářskou scénou rozloučí. O případu Bizzare Creations už víme delší dobu, Activision, jenž liverpoolské studio vlastní, totiž v závěru loňského roku hledal pro autory komerčně neúspěšných závodů Blur kupce. Žádný zájemce se ale nakonec nenašel, což pravděpodobně bude znamenat konec celého týmu.

„Abych byl upřímný, naší první volbou bylo zkusit udržet tým pohromadě a najít mu nového kupce,“ uvedl Coddy Johnson, jeden z vysoce postavených managerů společnosti Activision. „K rozhodnutí jsme dospěli po několika měsíčním náročném prověřování různých možností. Ačkoli jsme oslovili skoro všechny v herním průmyslu, nebyli jsme schopni najít zájemce. Studiu jsme tak doporučili, aby skončilo.“ Activision se bude snažit vývojářům pomoci se sháněním dalšího uplatnění: „Na osudu členů týmu nám samozřejmě závisí, snažíme se jim s další budoucností pomoci.“

Podobná nepříjemnost postihla zaměstnance studia Propaganda Games. Společnost  Disney Interactive, která studio sídlící v kanadském Vancouveru vlastní, dnes informaci ohlásila prostřednictvím serveru Joystiq. „Disney Interactive potvrzuje uzavření svého interního vývojářského studia Propaganda Games. Tým dokončil všechnu práci spojenou s jeho projekty,“ uvedl stroze zástupce Disney.

Chlapíci z Propaganda Games se do historie zapsali pouze dvěma dokončenými tituly. Prvním je celkem slušný konzolový reboot first-person střílečky Turok z roku 2008. O trochu hůře dopadla loňská herní adaptace filmového hitu Tron: Evolution (osud DLC zůstává nejistý). Studio mimo dvou zmíněných projektů dlouho připravovalo také akci Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned, ta byla ale v říjnu loňského roku zrušena a předznamenala tak zánik celého týmu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama