electronic-arts-meli-zajem-o-bungie
Novinka Electronic Arts měli zájem o Bungie

Electronic Arts měli zájem o Bungie

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

18. 5. 2010 09:25
Reklama

Je pochopitelné, že jakmile se studio Bungie rozhodlo odpoutat nejen od Microsoftu, ale i od série Halo a rozjet byznys s novou značkou na vlastní pěst, slétla se kolem něj smečka dravých supů. Aby taky ne, když Bungie, podobně jako třeba ve filmech Pixar, platí za studio, které snad nikdy neudělalo špatnou hru (ona ani série Marathon nebyla zase tak špatná). Nakonec se je povedlo pro jejich první sérii (která by měla vydržet minimálně deset let) ukořistit Activisionu, ovšem to neznamená, že v případě dalšího projektu se nemohou domluvit s někým jiným.

A hned dalším pánem na holení je společnost Electronic Arts. David DeMartini, šéf programu EA Partners, totiž odhalil, že EA mělo o Bungie eminentní zájem, ovšem obě strany se nedohodly z hlediska financí a tak se spolupráce nemohla uskutečnit. "Na světě je zhruba dvacet studií, které se řadí do nejužší špičky. A oni jsou jednoznačně mezi nimi. Když srovnáte Bungie a ostatní studia v rámci EA Partners, tak vám jistě neujde, že se v mnohém podobají. Měli jsme o ně veliký zájem, ovšem stejně tak jsme museli dbát na finanční stránku, neboť máme poměrně přísná vstupní kritéria. A nebyl by dobrý nápad vstupovat do byznysu, který nemá pro obě strany finanční smysl."

Poslední hrou od "starého" Bungie bude na konci tohoto roku Halo: Reach, ze které jsme vám nedávno přinesli první dojmy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama