Známý streamer konečně dokončil GTA V “pacifisticky”. Musel zabít jen 96 nepřátel, zabralo mu to tři roky
i Zdroj: Rockstar Games
Grand Theft Auto V Novinka Známý streamer konečně dokončil GTA V “pacifisticky”. Musel zabít jen 96 nepřátel, zabralo mu to tři roky

Známý streamer konečně dokončil GTA V “pacifisticky”. Musel zabít jen 96 nepřátel, zabralo mu to tři roky

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 10. 2022 12:04 3

Jeden z nejznámějších streamerů a speedrunnerů Grand Theft Auto V DarkViperAU, civilním jménem Matthew Judge, konečně dokončil svůj dlouholetý projekt pacifistického průchodu GTA V. V něm se snažil hru dokončit pokud možno bez zabíjení.

Reklama

  • Streamer DarkViperAU dokončil GTA V bez zbytečného zabíjení
  • Zabralo mu to tři roky, více než 1000 hodin čistého času, vydal 27 videí a na projektu se výrazně zviditelnil
  • Nevyhl se ale zabití 96 nepřátel

Nesměl při tom samozřejmě použít žádné cheaty ani modifikace. První video týkající se průchodu zveřejnil 25. května 2019 a postupně vydal dalších 26. Na úplný závěr ve videu došel před dvěma dny. Během hraní pořídil přes 1000 hodin záběrů, videa nahromadily přes 30 milionů zhlédnutí a na jeho youtubový účet přispěly téměř 90 tisíci odběrateli.

Výsledkem ale je, že GTA V jako primárně velmi násilnou hru bez zabíjení dohrát nejde. Během hraní musel DarkViperAU ze světa sprovodit 96 nepřátel, z toho 30 střelbou a zbytek ranou pěstí. To je ale stále výrazně méně, než odhadoval příspěvek na Redditu z roku 2021. V něm autor mluví o minimálně 726 obětech hráčova počínání. Právě proti tomu se DarkViperAU ostře vymezoval a tvůrce příspěvku označil za idiota.

Některé části hry šly bez zbytečného zabíjení dokončit poměrně snadno, jindy musel streamer dlouho experimentovat, aby našel optimální řešení. Mezi nejtěžší výzvy patřila i závěrečná mise ve variantě, kde přežijí všechny tři hlavní postavy. Konkrétně pak moment, kdy musel opakovaně najíždět do oceánu tak, aby ho nepřátelé následovali a postupně se utopili.

Postup v misích totiž samozřejmě většinou stojí na tom, že musí nepřátelé zemřít. DarkViperAU ale “pacifisticky” manévroval tak, aby se nepřátelé zabili navzájem, nebo jim vzalo život herní prostředí. Jindy ale výrazně pomohly technické nedostatky hry. Například v úplně posledním souboji, kdy několik nepřátel ovládaných umělou inteligencí ochotně seskáče z balkonu a okamžitě zemře.

Jde o jeden z nejunikátnějších a nejpracnějších podniků v historii speedrunningu GTA V. Autor ve videích vždy velmi detailně popisuje použitou strategii a postup, kterým se k výsledku dostal. Zhlédnutí tedy zájemcům vřele doporučuji.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama