Značka Donkey Kong oslavila již 40 let. Na potvrzení nového dílu ovšem stále čekáme
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Značka Donkey Kong oslavila již 40 let. Na potvrzení nového dílu ovšem stále čekáme

Značka Donkey Kong oslavila již 40 let. Na potvrzení nového dílu ovšem stále čekáme

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 7. 2021 10:35

Opičí maskot z pera Šigeri Mijamota se na herních obrazovkách Nintenda objevuje už po čtyři desetiletí. Oslava narozenin jedné z nejproslulejších postav společnosti se tak pochopitelně stala předmětem mnoha debat a vzpomínek.

Reklama

  • Donkey Kong oslavil včerejším dnem 40 let

Prvopočátek slavného jména můžeme datovat až do roku 1981. Právě onehdy se na svět podívala úplně první verze Donkey Konga pro japonské hrací automaty, jež po boku též přítomného Maria odstartovala fenomén, který známe dnes. Téhož roku se hra navíc verzí pro domácí konzoli Atari 2600 odpoutala od světa automatů, čímž opičího hrdinu – a Maria – souběžně probojovala i do bezpečí hráčských doupat.

Série jako taková do dnešního dne čítá bezmála třicet vlastních titulů, stejně jako bezpočet větších i menších prolnutí s dalšími značkami Nintenda. Nepominutelnou zmínku zasluhuje i pravidelný výstup v sérii bojovek Super Smash Bros, značící jedno z posledních míst, kde jsme Donkey Konga mohli spatřit.

Co se týče jeho posledního titulu, zde se totiž musíme vrátit až do roku 2014, kdy na tehdejší Nintendo Wii dorazil Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Jeho modernější a o trochu pohlednější port si sice majitelé Switche mohli ozkoušet o nějaké čtyři roky později, na úplnou novinku nicméně stále čekají.

Podle posledních zpráv insiderů má Nintendo už po řadu let pracovat na velkém návratu série. Kromě herního zpracování má být v plánu například i animovaná série nebo vlastní tematický park.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama