Žebříčku prodejů JRC za září nepřekvapivě dominuje FIFA 23. The Sims 4 se po oznámení verze zdarma přestalo prodávat
i Zdroj: EA
Byznys Novinka Žebříčku prodejů JRC za září nepřekvapivě dominuje FIFA 23. The Sims 4 se po oznámení verze zdarma přestalo prodávat

Žebříčku prodejů JRC za září nepřekvapivě dominuje FIFA 23. The Sims 4 se po oznámení verze zdarma přestalo prodávat

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 10. 2022 13:17

Český obchodní řetězec JRC zveřejnil tradiční desítku nejprodávanějších her na fyzických nosičích za uplynulé září. Ten si dle očekávání podmanila FIFA 23, která prý byla nejúspěšnější s obrovským náskokem. Do nejlepší desítky se mimochodem vešel i předchozí ročník 22.

Reklama

  • V zářijovém žebříčku prodejů JRC dominuje FIFA 23
  • Dařilo se i The Last of Us: Part I nebo Splatoonu 3
  • S oznámením The Sims 4 zdarma klesl kupní zájem

FIFA 22 prodejům vládla prakticky celý uplynulý rok od svého vydání. Nebylo tedy těžké odhadovat, že ji nahradí až další ročník. I když FIFA 23 vyšla na úplném konci měsíce, na první místo ji vyšvihl tradičně masivní zájem hráčů a množství předobjednávek. Petr Kratochvíl z JRC už nyní předpovídá, že si FIFA 23 povede stejně, zřejmě až do vydání EA Sports FC 24.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ HRY JRC ZA ZÁŘÍ 2022

 

  1. FIFA 23
  2. The Last of Us: Part I
  3. Grand Theft Auto V
  4. Splatoon 3
  5. Minecraft
  6. Battlefield 2042
  7. Mafia Trilogy
  8. Far Cry 6
  9. Gran Turismo 7
  10. FIFA 22

Na druhé místo se protlačil remake prvního The Last of Us s podtitulem Part I. Ten sice hráči kritizovali kvůli vysoké ceně, našlo se ale dostatek zájemců, aby hra s velkým odstupem skončila na druhém místě. Bednu pak uzavírá klasika v podobě GTA V.

Úspěch po delší době slaví Nintendo s třetím Splatoonem na čtvrtém místě. Dobře se vedlo Minecraftu a překvapivě se slušně prodával i Battlefield 2042, který se v minulých měsících do žebříčku vůbec nedostával. Další pozice už jsou veskrze tradiční s Mafia Trilogy, Far Cry 6 a Gran Turismo 7. Tabulku uzavírá zmíněná FIFA 22, která si i těsně před vydáním pokračování našla cestu do obýváků řady českých hráčů.

AKTUALIZACE: Původní The Sims 4 bude skutečně od října zdarma, a to na všech platformách
i Zdroj: Maxis / Steam

AKTUALIZACE: Původní The Sims 4 bude skutečně od října zdarma, a to na všech platformách

Vydavatelství EA oficiálně oznámilo, že základní verze simulátoru života The Sims 4 bude od 18. října dostupná úplně zdarma.…

15. 9. 2022 08:24

Řetězec nám také prozradil, že se zajímavě vyvíjejí prodeje The Sims 4. O simulátor života v posledních měsících stoupal zájem, po oznámení přechodu hry na systém free-to-play ale klesl údajně až na třetinu. Změna se nicméně netýká rozšíření, kde může být do budoucna logicky efekt i opačný. Ke hře se totiž můžou dostat noví hráči, kteří se začnou poohlížet po datadiscích a DLC. Hra bude dostupná zdarma od 18. října.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama