V červnu se do čela žebříčků prodejů na JRC vrátila FIFA 22, úspěch slaví Sniper Elite 5
i Zdroj: Rebellion
Byznys Novinka V červnu se do čela žebříčků prodejů na JRC vrátila FIFA 22, úspěch slaví Sniper Elite 5

V červnu se do čela žebříčků prodejů na JRC vrátila FIFA 22, úspěch slaví Sniper Elite 5

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 7. 2022 14:00

Český řetězec herních obchodů JRC zveřejnil žebříčky prodejů fyzických kopií her za měsíc červen. Ten nepřináší žádná velká překvapení. Oproti květnu jen došlo k rošádě na úplné špici žebříčku, kde se vyměnily oba v tuzemsku nejpopulárnější sporty od EA. Na bedně zůstal nový Horizon, vedle toho si dobře vede Karl Fairburne se Sniper Elite 5.

Reklama

  • JRC zveřejňuje červnový žebříček prodejů fyzických kopií v ČR
  • Už zase vládne FIFA 22 před NHL 22
  • Dařilo se Sniper Elite 5 a stále je zájem o Horizon i Gran Turismo

Zatímco v květnu skutečný světový šampionát v hokeji mohutně podpořil zájem hráčů o hokejové NHL 22, v červnu zase zaválel evergreen FIFA 22. Ten i vzhledem k následujícímu hernímu suchu zůstane na vrcholu až do vydání nového ročníku. Virtuální sporty jsou prostě dlouhodobě extrémně vděčným prodejním artiklem mezi hráči holdujícími krabičkovým verzím her.

Trojci nejprodávanějších her uzavíra letos asi nejúspěšnější nesportovní titul v nabídce JRC, playstationová exkluzivita Horizon: Forbidden West. Marketingový specialista obchodu Petr Kratochvíl jeho úspěch připisuje i tomu, že se hra prodává v balíčcích společně s konzolí PlayStation 5.

Skokanem měsíce je Sniper Elite 5. Povedené pokračování oblíbené série druhoválečných stříleček vyšlo na konci května, stihlo tedy promluvit i do jeho žebříčku, tentokrát se ale prodávalo ještě lépe. V tabulce najdeme i Gran Turismo 7, Far Cry 6 nebo velké překvapení LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Nechybí i letití držáci Minecraft a Grand Theft Auto V. Nejlepší desítku uzavírá květnový rodinný  hit Nintendo Switch Sports.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ HRY JRC ZA ČERVEN 2022

 

  1. FIFA 22
  2. NHL 22
  3. Horizon: Forbidden West
  4. Sniper Elite 5
  5. Gran Turismo 7
  6. Far Cry 6
  7. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
  8. Minecraft
  9. Grand Theft Auto V
  10. Nintendo Switch Sports

Do žebříčku nepronikla žádná novinka, v červnu totiž moc atraktivních her s krabicovou verzí nevyšlo. Nejvíce se mluvilo o mobilním Diablu Immortal. Potenciál zaujmout měl snad jen mariovský fotbal Mario Strikers: Battle League nebo adventura The Quarry. Během léta bych očekával zájem o F1 22, switchovou exkluzivitu Xenoblade Chronicles 3, akční Saints Row a možná i o roztomilé Stray. V případě fyzických kopií v klasické distribuci je ale samozřejmě nákupní návyk hráčů tak trochu specifický.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama