Zátiší bikin ještě lépe. Nejnovější SpongeBob dostane bezplatný upgrade pro PS5 a Xbox Series
i Zdroj: Hrej.cz
SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake Novinka Zátiší bikin ještě lépe. Nejnovější SpongeBob dostane bezplatný upgrade pro PS5 a Xbox Series

Zátiší bikin ještě lépe. Nejnovější SpongeBob dostane bezplatný upgrade pro PS5 a Xbox Series

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 9. 2023 09:00

THQ Nordic oznámilo, že další hra, kterou potká grafické vylepšení pro stávající generaci konzolí, bude SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake. Jedná se o zatím poslední z dílů adventurní série, která byla vytvořena podle světa s milovanou mořskou houbou, a jenž s tímto dílem vyšla teprve v lednu tohoto roku. Při svém vydání nebyla však úplně neznámá, jelikož v mnohém navazovala (alespoň spirituálně) na svého předchůdce. Tímto předchůdcem byl o dvě dekády mladší díl Battle for Bikini Bottom (2003), resp. jeho kompletní remake z roku 2020.

Reklama

  • SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake čeká bezplatný upgrade pro PS5 a Xbox Series
  • Upgrade dorazí 16. října, kdy na PS5 nabídne i funkce ovladače DualSense
  • I na starší generaci a PC přijde fotografický režim a oprava vícero chyb
  • Už nyní platnou novinkou jsou také přidané kosmetické bonusy

Update pro současné konzole nás čeká příští měsíc

Upgrade, za nějž jako u dříve vydaných verzí zodpovídají vývojáři ze studia Purple Lamp, bude pro majitele PS5 a Xbox Series dostupný zdarma od 16. října. Včetně dostupnosti vylepšení i pro slabší model Series S přinese tato velká aktualizace zatím neznámá vylepšení – a to jak po stránce grafiky, tak i celkového výkonu. 

Jediné vylepšení, které se takto k naším uším zatím úspěšně proplížilo, patřilo u ovladače konzoli PS5. Jedná se o podporu DualSense, kdy při zvedání předmětů pocítíte ve hře nový zvukový výstup a při užití předmětů (jako fukaru a houpacího háku) zase aktivaci adaptivních triggerů.

Novinky dostává i zbytek hráčů

Krom toho, že vývojáři takto vylepšují hru pro současné systémy od PlayStationu a Xboxu, dochází taktéž na drobná vylepšení i tam, kde upgrade nenajdete – tedy na minulé generaci konzolí a PC. Svá vylepšení získají souběžně tedy i hráči na PC, Switchi, PS4 a Xbox One, kdy skrz update dostanou řadu vlastních novinek, jako třeba fotografický režim. 

Tento režim, jak už jeho název napovídá, umožní hráčům zvěčnit pro ně oblíbené postavy ve fotkách a přidat k nim různé barevné filtry. Celkem takto půjde vyfotit Zátiší bikin v až 19 různých filtrech, kdy každý z nich půjde aplikovat pro změnu visáže a finálního dojmu.

Další změny, které studio Purple Lamp aplikuje pro všechny navštívené platformy, je technické začištění hry, resp. řešení několika nahlášených chyb. Zde uváděným příkladem je zejména rozšíření někdy až příliš sporadických míst pro ukládání hry a také výskyt případů, kdy se hra nezastaví, i když jste v načítací obrazovce. 

Tým se takto snažil prý obecně vylepšit celkovou stabilitu a plynulost na různých platformách. Společně s pocítěním stálejšího frameratu bychom se tak měli dále potkat i s méně častým padání hry, jakož i bonusem v podobě kostýmů.

Tyto kostýmy budou dva a ve hře budou dostupné zdarma v rámci updatu. Podle webu vydavatele půjde o kostýmy King Doubloon a Plush Gary, které lze po řadě získat posbíráním všech dublonů (zlatých mincí) a odemčením všech odměn. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama