Zařadit Oddworld: Soulstorm do nabídky PlayStation Plus byla podle autorů velká chyba
i Zdroj: Oddworld Inhabitants
Oddworld: Soulstorm Novinka Zařadit Oddworld: Soulstorm do nabídky PlayStation Plus byla podle autorů velká chyba

Zařadit Oddworld: Soulstorm do nabídky PlayStation Plus byla podle autorů velká chyba

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 4. 2022 09:32

Žijeme v době předplatitelských služeb, což se týká i herní branže. Zařazení do nabídky služeb PlayStation Plus nebo Xbox Game Pass může zajistit slušné peníze, autoři se ale zároveň mohou připravit o zisky z klasického prodeje. A přesně to je příběh hry Oddworld: Soulstorm, alespoň tedy podle autorů.

Reklama

  • Autoři Oddworld: Soulstorm litují, že se rozhodli zařadit hru do předplatitelské služby od Sony
  • Titul si stáhlo mnohem víc lidí, než předpokládali
  • Remake se údajně stal nejstahovanější hrou na PS5

V pořadu Xbox Expansion Pass se objevil výkonný ředitel a spoluzakladatel studia Oddworld Inhabitants - Lorne Lanning. Během vysílání vysvětlil, že během vývoje naráželi na celou řadu problémů technického rázu, které se nepříjemně kupily. Vyšlo najevo, že budou potřebovat další peníze, aby Soulstorm vůbec zvládli dokončit. Dohodli se tedy se Sony, za jednorázovou odměnu přislíbili, že hru na jeden měsíc uvolní do nabídky PlayStation Plus. Sluší se dodat, že se dohoda vztahovala pouze na verzi pro PlayStation 5.

Tvůrci plánovali, že hru odbaví v lednu. Předpokládali, že tou dobou mezi lidmi ještě nebude mnoho těchto konzolí, které dorazily do obchodů teprve závěrem předchozího roku (navíc v omezeném množství), prodeje odhadovali na 50 až 100 tisíc kusů, za což by utržili méně, než kolik získali od Sony. Kartami však zamíchala koronavirová pandemie, kvůli níž museli termín vydání posunout až na duben. Lanning v této souvislosti zdůraznil, že už se počet majitelů nových konzolí dramaticky navýšil, což se projevilo i v zájmu o hru. Ta se podle něj stala nejstahovanějším titulem na PS5, přímo zmínil čtyři miliony kusů. 

“Bylo to pro nás devastující,” okomentoval výsledek. Lanning evidentně předpokládá, že by v rámci přímého prodeje dosáhli na mnohem zajímavější čísla. Je však třeba dodat, že si v rámci předplatného PlayStation Plus mohou hru aktivovat i lidé, kteří PS5 vůbec nevlastní, pouze si ji zařadili do knihovny. Je tedy otázkou, kolik by jich skutečně vytasilo platební kartu a za hru zaplatilo, pokud by v nabídce PlayStation Plus nebyla. V potaz musíme brát také fakt, že remake nabídl pouze průměrný zážitek, což ostatně dokládá i naše recenze.

Recenze Oddworld: Soulstorm, nepříliš povedeného návratu do světa mudokonů
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Oddworld: Soulstorm, nepříliš povedeného návratu do světa mudokonů

22. 4. 2021 12:20
6

Kdopak by neznal Abea. Malého, nazelenalého a trochu přihlouplého mudokona, který se snaží zachránit svůj lid od svých…

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama