Z BioWare po devatenácti letech odchází scenárista Mac Walters. Šéfoval Mass Effectu 2 a 3
i Zdroj: BioWare
Byznys Novinka Z BioWare po devatenácti letech odchází scenárista Mac Walters. Šéfoval Mass Effectu 2 a 3

Z BioWare po devatenácti letech odchází scenárista Mac Walters. Šéfoval Mass Effectu 2 a 3

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 1. 2023 17:18

Studio BioWare po téměř 20 letech opustil opravdu zkušený scenárista Mac Walters. Ve studiu velel příběhu velmi povedeného Mass Effectu 2 a stál i za scénářem trojky. Vedle toho se ale podílel i na výrazně méně úspěšném Mass Effect: Andromeda nebo Anthemu.

Reklama

  • BioWare opouští další veterán
  • Mac Walters pracoval 19 let jako scenárista
  • Řídil scénáře Mass Effectu 2 a 3, později pracoval i jako producent

Po příchodu do studia se podílel na Jade Empire. Později dostal větší zodpovědnost při vývoji prvního dílu Mass Effect a u dalších dvou už byl klíčovou osobností týmu zodpovědného za scénář. Dlouhá léta ve firmě označuje za nesmírně důležitou etapu života, a odchod pro něj nebyl jednoduchou volbou. Zpětně oceňuje především kolegy, se kterými měl tu čest pracovat a tvořit.

Ve studiu za tu dobu zažil vrchol, tedy dobu, kdy vycházela trilogie Mass Effect a rodil se kult Dragon Age. Psal i komiksové doprovody Mass Effectu. Později byl ale také aktivním účastníkem krize, kdy se nepovedl Mass Effect Andromeda, a jako ředitel vyprávění chvíli pracoval i na fiasku Anthem. V poslední době řídil vývoj kolekce Mass Effect Legendary Edition a produkoval chystaný čtvrtý díl Dragon Age s podtitulem Dreadwolf.

Proč konkrétně tým opustil oficiálně neoznámil. Po odchodu si zřejmě od herního vývoje dá minimálně na čas pauzu. Magazín Eurogamer připomíná, že je třetím veteránem BioWare, který za poslední léta studio opustil. Následoval designéra Caseyho Hudsona, který trilogii Mass Effect řídil, a Marka Darraha, producenta Dragon Age.

Obě nejhodnotnější série studia žijí. Vedle zmíněného Dreadwolf studio pracuje také na dalším Mass Effectu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama