Youtuber po letech (znovu)objevil bizarní easter egg ukrytý v třetím Zaklínači
i Zdroj: Steam / CD Projekt RED
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Youtuber po letech (znovu)objevil bizarní easter egg ukrytý v třetím Zaklínači

Youtuber po letech (znovu)objevil bizarní easter egg ukrytý v třetím Zaklínači

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 3. 2022 17:24

Pozorní hráči po dlouhých sedmi letech objevili nový detail ukrytý v RPG Zaklínač 3. Dost možná poslední velké tajemství hry se týká Vivienne z datadisku O víně a krvi a shodou náhod souvisí s dobou, kterou hráčům trvalo jej odhalit.

Reklama

  • Youtuber zaměřený na Zaklínače 3 objevil easter egg v DLC O víně a krvi
  • Jedna z postav, odsouzená k smrti za sedm let, skutečně zemře, pokud ve hře uplyne sedm let

Původní úkol spojený s Vivienne se týká jejího prokletí. Lady z Touissantu je totiž už od svého narození prokleta a postupně se mění v žluvu. Jedním z řešením, které navrhne Geralt je rituál zahrnující vejce žluvy. Ten jako jediný dámu úplně zbaví prokletí, na druhou stranu ale její život zkrátí jen na dalších zhruba sedm let. V takovém případě se Vivienne přestěhuje do Novigradu a později na Skellige, kde žije jako pokojné NPC.

Magazín PCGamer připomíná, že designér úkolů hry Philipp Weber dříve popichoval tvůrce videí o podrobnostech třetího Zaklínače s přezdívkou xLetalis tím, že je ve hře ještě ukryt neobjevený easter egg týkající se Vivienne. Během nedávného livestreamu pak na přání fanoušků prozradil, že se zároveň týká Skellige a může “zabrat déle, než si myslíte”.

XLetalis nakonec záhadu rozlouskl. Jak už asi tušíte, autoři do hry skutečně zakomponovali smrt postavy. Po sedmi letech herního času se postava skutečně mrtvolně složí k zemi. O skon jako takový nicméně tak úplně nejde, Vivienne totiž stále dokáže opakovat vítací repliku, pokud s ní hráč promluví, a model postavy si alespoň v případě xLetalis na zemi ustele dost podivně. Detail je to ale podivuhodný.

PCGamer nicméně přiznává, že nejde o vyloženou novinku. Možnost vyčkání sedmi let zmínil už před několika lety německý magazín GameStar. Tehdy si toho ale mimo Německo nikdo nevšiml. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama