Xbox zůstává otevřen akvizicím a podpoře asijského trhu. Nevylučuje však budoucí zdražení konzole
i Zdroj: Microsoft
Novinka Xbox zůstává otevřen akvizicím a podpoře asijského trhu. Nevylučuje však budoucí zdražení konzole

Xbox zůstává otevřen akvizicím a podpoře asijského trhu. Nevylučuje však budoucí zdražení konzole

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 9. 2022 10:55

I když je případná akvizice Activisionu Blizzard stále pod drobnohledem regulačních orgánů, a to možná více než kdy jindy, Microsoft nepopírá zájem o další studia. Podle Phila Spencera vše prý podléhá možnosti konkurovat dalším firmám. Ředitel Xboxu tak reagoval na dotaz, zda Microsoft pozdrží rozšiřování svých studií v důsledku schvalování naplánované akvizice.

Reklama

  • Ředitel Xboxu naznačil, že v budoucnu můžeme očekávat další akvizice a spolupráce v asijském regionu
  • Cena Xbox Series, ač nyní stálá, může být taktéž do budoucna vyšší

Spencer rozvedl, že početná konkurence trhu – v čele s rostoucí účastí čínských společností, jako je Tencent a NetEase – v zásadně znemožňuje přestat s expanzí. „Toto je konkurenční trh a nemyslím si, že bychom měli jakoukoli možnost se nad čímkoli pozastavovat. Tencent je dnes největší herní společností na planetě a nadále intenzivně investuje do dalších herního obsahu a tvůrců her. Sony je dnes v oblasti her větší než my a nadále investuje,“ tvrdí Spencer.

Ředitel Xboxu dále pokračuje prohlášením, že Microsoft potřebuje i nadále posílit svou pozici novými spolupracemi, aby nepochybně rozšířil i Game pass. „Snažíme se zde být hlavním hráčem," řekl Spencer. „Chceme našim hráčům poskytovat skvělý obsah a budeme i nadále aktivní, ať už jde o investice do našich interních týmů … nebo budování nových partnerství."

Spencer dále hovořil o tom, že Xbox pokračuje v budování asijských partnerství, a to zejména ve spojení s Tokyo Game Show, které probíhá nyní. Znovu tak podpořil myšlenku, že firma dlouhodobě usiluje o podporu svého vlivu na japonském trhu, kde nově rostou prodeje konzolí i čísla uživatelů Game Passu.

„Letos jsme v komunitě Xboxu přivítali více japonských a asijských hráčů než kdykoli předtím,“ prohlásil Spencer s podporou viceprezidentky Xboxu, Sarah Bond. Ta ve svém vlastním tvrzení následně dodala, že Microsoft vyslyšel četná hráčská přání kolem titulů z Asie, včetně portu Guilty Gear Strive nebo série Ni no Kuni. 

Microsoft kontruje. Tvrdí, že Sony platí, aby omezila přísun her do předplatného Game Pass
i Zdroj: Xbox

Microsoft kontruje. Tvrdí, že Sony platí, aby omezila přísun her do předplatného Game Pass

Minulý týden jsme vás informovali (a v hPodu diskutovali) o připomínkách společností Sony a PlayStation k akvizici…

11. 8. 2022 12:08

Co se týče posledního důležitého bodu rozhovoru, ten se vztahoval k ceně Xboxu v reakci na zdražení PlayStationu 5. Jak už dobře víme, Microsoft na zvýšení ceny svého soka urychleně reagoval zprávou, že Xbox zdražovat nehodlá. Toto tvrzení Spencer podpořil i nyní, nicméně tak učinil s dodatkem, že společnost nemá plán zdražovat v současné době. Podle Spencera, jenž celé situace částečně využil k podtržení výhod Xboxu, je zvýšení cen za stávající ekonomické situace nepříznivým krokem vůči jeho zákazníkům.

„Vždy hodnotíme podnikání do budoucna. Takže si nemyslím, že bychom mohli o něčem takto definitivně říci, že to nikdy neuděláme,“ poznamenal Spencer. „Ale když se dnes podíváme na naše konzole, a vy jste o tom mluvili – série X a Series S –, myslíme si, že hodnota je neuvěřitelně důležitá. Milujeme pozici Series S na trhu, což je naše levnější konzole. Více než polovina našich nových hráčů, přichází právě prostřednictvím ní.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama