Xbox verze Baldur's Gate 3 dorazí ještě letos
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Xbox verze Baldur's Gate 3 dorazí ještě letos

Xbox verze Baldur's Gate 3 dorazí ještě letos

David Bernard

David Bernard

22. 10. 2023 20:00

Pokud nežijete na samotě uprostřed lesů, tak jste pravděpodobně zaznamenali obrovský úspěch Baldur's Gate 3 z dílny Larian Studios. Pokračování kultovního cRPG se již od srpnového vydání těší obrovskému zájmu. Fantasy dobrodružství si nicméně hráči prozatím užívají pouze na PC a konzoli PlayStation 5. To se brzy změní. Baldur's Gate 3 totiž do konce roku dorazí i na Xbox Series X a S.

Reklama

  • Xboxová verze Baldur's Gate 3 dorazí do konce roku
  • Na Xbox Series S se nedočkáme funkce split-screen

Vlastníte konzoli Xbox Series a při pohledu na záběry ze hry Baldur's Gate 3 mhouříte oči závistí? Tomu bude brzy konec. Michael Douse, vedoucí vydavatelství ve společnosti Larian Studios potvrdil, že práce na Xbox verzi pokračují dobře a hra dorazí ještě letos. K vyjádření jej vedly komentáře nedočkavců, které začaly zaplňovat sociální sítě. Přesné datum vydání prozatím neznáme. “V plánu je vydat hru do konce roku,” nechal se slyšet Douse.

Důvodem pro opožděné vydání na konzolích Xbox Series je s největší pravděpodobností neústupnost Microsoftu. Technologický gigant dlouhou dobu trval na tom, aby byly všechny herní funkce dostupné na obou variantách konzole Xbox Series (silnější X a slabší S). Součástí tohoto požadavku byla i oblíbená funkce split-screen, tedy lokální hra více hráčů na rozdělené obrazovce. Na tuto funkci nicméně hardware slabšího Xbox Series S nestačí. Microsoft nakonec z požadavku slevil a Baldur's Gate 3 tudíž na Series S vyjde bez ní. V redakci jsme zvědaví, jak se konzole od Microsoftu s jednou z nejlepších her tohoto roku popasuje.

Zástupce studia Larian promluvil o potenciálním rozšíření pro Baldur's Gate 3
i Zdroj: Larian Studios

Zástupce studia Larian promluvil o potenciálním rozšíření pro Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3 nabízí ohromnou porci obsahu a nespočet různých konců, takže by se mohlo zdát, že snad ani není na místě…

31. 8. 2023 11:00
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama