Xbox umožní hráčům nahlašování voice-chatu. Hráče, kteří se zachovají nevhodně, prošetří tým Xboxu
i Zdroj: Microsoft
Novinka Xbox umožní hráčům nahlašování voice-chatu. Hráče, kteří se zachovají nevhodně, prošetří tým Xboxu

Xbox umožní hráčům nahlašování voice-chatu. Hráče, kteří se zachovají nevhodně, prošetří tým Xboxu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 7. 2023 09:40

Společnost Microsoft dnes vydala novou funkci, která má v rámci konzolí Xbox bojovat proti toxicitě v hlasových konverzacích. Tato funkce, která je prozatím dostupná jen pro členy programu Xbox Insiders, umožní hráčům pořídit minutový videozáznam hlasového chatu přímo ze hry a odeslat jej ke kontrole bezpečnostnímu týmu Xboxu.

Reklama

  • Xbox spouští test nové funkce pro nahlašování závadného voice-chatu
  • Půjde nahrávat až minutový záznam, který vyhodnotí pracovníci Xboxu
  • Funkce je nově testována pouze ve speciálním programu Xbox Insiders
  • V rámci něj bude funkce zatím dostupná jen v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Austrálii a Novém Zélandu

Nová funkce byla popsána přímo na webu Xboxu. Celý proces bude zahrnovat Xbox Series i Xbox One a vypadat tak, že po odeslání záznamu tým vyhodnotí obdrženou zprávu, aby určil, zda došlo k porušení zásad chování. Poté, co toto vyhodnocení provede, informuje odesilatele stížnosti. V tomto případě jej tak konkrétně podrobně informuje o tom, jaký byl jednak výsledek jím žádané analýzy a jednak i to, proč se k výsledku vůbec došlo.

„Když jsme se zabývali tím jaký je další důležitý krok v inovaci naší bezpečnosti, zaměřili jsme se na chat ve hře, protože je často místem, kde mají hráči největší možnost komunikovat mimo svou síť přátel,“ řekl Dave McCarthy, viceprezident společnosti Xbox pro služby hráčům.

S ohledem na to, aby tento nový systém nebyl zneužit např. pro nahlašování hráčů, kteří se ničím neprovinili, bude mít určitá pravidla. Například bude platit, že všechny zachycené klipy slouží jen pro účely moderování – tzn. nezobrazí se ve vašem feedu zachycených klipů – a také je nelze stahovat, upravovat ani nikterak sdílet.

Dále platí to, že všechny nahrané klipy zůstanou na vaší konzolích jen 24 hodin. V případě, že jste navíc záznam pořídili, ale poté v rozmezí jednoho dne onu žádost nepodali, Microsoft vám bude rozesílat upozornění, zda to bylo zapomněním, či jste tak učinili úmyslně. 

Pokud se i tak rozhodnete nic nenahlásit, bude klip z vaší konzole automaticky smazán. Hráči, kteří naopak hlášení podají, budou dále informování o tom, co se s ním děje. Jak už jsme totiž řekli, v závislosti na tom, jak bude Xbox postupovat, budou následně spraveni o krocích Xboxu proti nařčenému hráči, přičemž než se tak stane, budou mít přístup k videu pouze oni. 

Xbox umožní hráčům nahlašování voice-chatu. Hráče, kteří se zachovají nevhodně, prošetří tým Xboxu
i Zdroj: Xbox
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama