Valorant začne s nahráváním voice chatu. Studio chce vyvinout systém hodnocení žádoucí komunikace
i Zdroj: Riot Games
Valorant Novinka Valorant začne s nahráváním voice chatu. Studio chce vyvinout systém hodnocení žádoucí komunikace

Valorant začne s nahráváním voice chatu. Studio chce vyvinout systém hodnocení žádoucí komunikace

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

26. 6. 2022 08:55

Zpět v roce 2021 bylo studiem Riot oznámeno, že v zájmu kontinuálního zlepšování zážitku hráčů hodlá ve Valorantu zaznamenávat a hodnotit jejich hlasovou komunikaci. Důvodem byla nepřizpůsobivost početných zástupců komunity vedoucí k obtěžování ostatních hráčů. Proces nahrávání a evaluace záznamů začne ve své rané fázi nyní. V krátkém prohlášení Riot uvedl, že účelem je „shromáždit jasné důkazy, které by mohly ověřit jakékoli porušení zásad chování“.

Reklama

  • Riot Games začne se záznamem hlasové komunikace hráčů Valorantu
  • Funkce bude v rámci testování nejprve zavedena v Severní Americe, a to 13. července

Ke spuštění hodnocení hlasové komunikace dojde v rámci Valorantu už 13. července, a to prvně v Severní Americe v rámci anglického jazyka. Cílem je vytrénování jazykových modelů programu do takové úrovně, aby mohla být jeho beta  spuštěna koncem tohoto roku.

Riot začne monitorovat hlasovou komunikaci ve Valorantu
i Zdroj: Hrej.cz

Riot začne monitorovat hlasovou komunikaci ve Valorantu

Nepřizpůsobivost části hráčů a aktivní nevole podřídit se slušnému chování dovedla Riot k rozhodnutí nahrávat a hodnotit…

2. 5. 2021 09:55

Riot dodává, že hodnocení komunikace nebude během následující fáze použito pro hlášení rušivého typu chování. To začne až s budoucí beta verzí, v níž bude odladěna řada much. Studio si je totiž vědomo, že než bude moci ve hře nástroj nasadit, musí si být jisté, že je efektivní a zaopatřen více pojistkami pro opravu falešného nálezu.

Záhodnost hráčské komunikace ve hře hlídaná dvojicí nástrojů, které lze vesměs vidět v každé z online her. Tím prvním je manuální proces nahlášení hráčů, kdy je jedním uživatelem odesláno hlášení o jiném při rozpoznání nevhodného chování. Druhým je zase černá listina slov, resp. listina zakázaných výrazů, které hra hráči nezobrazí v rámci textové komunikace.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama