Xbox spouští program mentoringu vývojářek a manažerek v herním průmyslu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox spouští program mentoringu vývojářek a manažerek v herním průmyslu

Xbox spouští program mentoringu vývojářek a manažerek v herním průmyslu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 3. 2022 14:06

Společnost Xbox spustila nový program, který by měl pomoct ženám herního průmyslu v profesním růstu a zároveň přitahovat další talentované vývojářky a autorky. Konkrétně jde o systém mentoringu, kdy se začínajících tvůrkyň ujmou jejich zkušenější kolegyně z různých pater hierarchie Xboxu. V osobních setkáních mezi čtyřma očima pak budou pilovat a rozvíjet své schopnosti nebo dovednosti.

Reklama

  • Studio Xbox chce pomáhat ženám v herním průmyslu v profesním rozvoji
  • V rámci mentoringového programu dojde na osobní koučink
  • Dostupný bude zatím na vybraných trzích, nabídka se má rozšiřovat

Program bude zatím dostupný na vybraných velkých trzích, primárně ve Velké Británii, USA, Německu, Francii, Rakousku, Švýcarsku, Austrálii, Kanadě, Japonsku, Koreji a na Novém Zélandě. Do budoucna by ale měl být dostupný i v dalších zemích světa, snad i v České republice. Jak bude iniciativa probíhat konkrétně zatím nevíme, další detaily by měly přijít ještě během března.

Xbox pro oznámení využil příležitosti dnešního Mezinárodního dne žen. Sám se chlubí tím, že ženy tvoří více než polovinu vedení herní divize Microsoftu. Zároveň ale upozorňuje na to, že i když se (dle dat ESA) zhruba 45 % hráčů identifikuje jako žena, ženské postavy jsou ve hrách stále zastoupeny výrazně méně, než mužské. Zároveň stále méně než třetinu herních vývojářů z celého světa tvoří ženy.

Xbox hodlá dámám věnovat dostatek prostoru během letošní Game Developers Conference. 23. a 24. března tak na panelu Xbox Games Studios promluví Mary McGuane (manažerka Obsidianu, Double Fine a InXile), Kate Rayner (manažerka technologií Coalition), Shannon Loftis (World’s Edge), Kim Swift (Cloud Gaming) nebo Bonnie Ross (ředitelka 343 Industries).

Dle dat Asociace českých herních vývojářů z loňského roku tvoří ženy zhruba 15 % zaměstnanců českých herních studií. V předchozím roce to bylo 13 %. Svým týmem vývojářek a dalších zaměstnankyň se na sociálních sítích pochlubilo například české studio SCS Software. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama