Forza Horizon 5 přináší znakový jazyk pro neslyšící hráče, objeví se v cutscénách
i Zdroj: Hrej.cz
Forza Horizon 5 Novinka Forza Horizon 5 přináší znakový jazyk pro neslyšící hráče, objeví se v cutscénách

Forza Horizon 5 přináší znakový jazyk pro neslyšící hráče, objeví se v cutscénách

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 3. 2022 12:41

Forza Horizon 5 patří k jedněm z nejlépe vybavených her v souvislosti s asistencemi pro různým způsobem znevýhodněné hráče. Nejaktuálnější novinka přináší další pomůcku i pro neslyšící, ve hře se totiž, zřejmě vůbec poprvé v herním průmyslu, objeví “titulky” ve formě znakové řeči. Záběry pomůžou u více než 150 cutscén, které hra obsahuje.

Reklama

  • Ve Forza Horizon 5 se objevuje možnost “titulků" ve znakovém jazyce
  • Objeví se v cutscénách

V dnešním bezplatném balíčku obsahu přijdou možnosti britského i amerického znakového jazyka. Konkrétní fungování studio Playground Games představuje v oficiálním traileru.

Ve videu tvůrci vysvětlují, že je situace se znakovou řečí o něco složitější, než si asi většina hráčů představuje. Pro řadu neslyšících hráčů například angličtina není primárním jazykem, ale Americký znakový jazyk ano (je nutné pochopit, že samotný znakový jazyk není pouze “gestikulovanou” verzí například standardní angličtiny, ale jde o úplně odlišnou formu dorozumívání). 

Implementace záběrů překladatelů je s trochou nadsázky ekvivalentem toho, když do hry pro českého hráče, který dokonale neovládá angličtinu, autoři zanesou české titulky.

Jde o další krok Microsoftu, jak otevřít hraní všem hráčům. Dosud největším prostředkem pomoci postiženým hráčům je prodej Xbox Adaptive Controlleru, který umožňuje sestavení ovladače na míru konkrétnímu hráči a jeho onemoncění.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama