Xbox slibuje, že Starfield bude trápit nejméně bugů ze všech her Bethesdy
i Zdroj: Bethesda / Microsoft
Starfield Novinka Xbox slibuje, že Starfield bude trápit nejméně bugů ze všech her Bethesdy

Xbox slibuje, že Starfield bude trápit nejméně bugů ze všech her Bethesdy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 6. 2023 15:28

Šéf Microsoft Game Studios Matt Booty oznámil, že by Starfield měl být nejlépe odladěnou a nejméně zabugovanou hrou studia Bethesda. V rozhovoru pro podcast Giant Bomb potvrdil, že hru testuje prakticky každý QA tester, kterého Microsoft má k dispozici, a že se na odladění klade mimořádný důraz.

Reklama

  • Zástupci Xboxu slibují, že bude Starfield překvapivě odladěná hra
  • Pracují na ní zástupy testerů

Reaguje tak na ne úplně pozitivní reputaci studia. U něj se v souvislosti s vydáním Skyrimu, Oblivionu nebo posledních Falloutů traduje, že je hra obvykle hratelná tak nějak napůl a dokončit příběh bez vážnějšího problému je v týdnech bezprostředně po vydání spíše otázka štěstí. U Starfieldu to ale dle Bootyho platit nemá. Autoři samotní už jsou podle něj mnohem zkušenější. Hra navíc měla po akvizici Bethesdy podstatně dřívější datum vydání a Microsoft zavelel, že musí dojít k odkladu a poctivému bugfixingu.

Taktéž přítomný Phil Spencer dodal, že se na testování a opravování hry podílí snad všichni dostupní QA testeři firmy. Projekt podle něj dosáhl původní tvůrčí vize a je na správně cestě být opravdu perfektně vyladěným projektem, který napraví reputaci Bethesdy.

Jde o velmi odvážná tvrzení. Starfield je totiž podstatně ambicióznější projekt, než kterýkoliv jiný v historii studia. Doufejme, že se sebedůvěra Microsoftu, Xboxu a Bethesdě nevymstí. Přesvědčit se o tom budeme moci už 6. září na Xboxu Series a počítačích.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama