Studio id Software se nepodílelo na úpravě soubojů ve Starfieldu. Autoři série Doom ale i tak významně pomohli
i Zdroj: Bethesda / Starfield press kit
Starfield Novinka Studio id Software se nepodílelo na úpravě soubojů ve Starfieldu. Autoři série Doom ale i tak významně pomohli

Studio id Software se nepodílelo na úpravě soubojů ve Starfieldu. Autoři série Doom ale i tak významně pomohli

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

13. 6. 2023 11:45 1

Během dubna se proslýchalo, že studio id Software vypomáhá s úpravou soubojového systému Starfieldu. Tato informace dávala smysl, není důvod, proč nevyužít služeb specialistů na first-person akce. Dle posledních zpráv tomu tak ale nebylo.

Reklama

  • Todd Howard vysvětlil, že studio id Software nepomáhalo se soubojákem Starfieldu
  • Podílelo se na úpravách enginu, které se následně promítly v grafice
  • Howard pochválil jejich další projekt

Skutečnost vyplývá ze slov Todda Howarda, který se k tomuto tématu vyjádřil v rozhovoru pro IGN. Ředitel vývoje sice potvrdil, že se studio id Software na Starfieldu podílelo, nešlo ale o soubojový systém. 

“V případě čtvrtého Falloutu nám dali několik tipů, jak zvládnout souboje. U Starfieldu jsme si je předělali sami, máme z nich opravdu skvělý pocit. id [Software] nám pomohli spíše s grafikou.”

Starfield zabere 125 GB volného místa na disku. Zkontrolujte si hardwarové požadavky
i Zdroj: Bethesda / Microsoft

Starfield zabere 125 GB volného místa na disku. Zkontrolujte si hardwarové požadavky

Bethesda o víkendu odbavila vyčerpávající ukázku, která o Starfieldu prozradila téměř vše podstatné. Doposud však chyběly…

13. 6. 2023 11:00

Howard následně vysvětlil, že z technologie sesterského studia převzali některé aspekty, díky nimž Starfield vypadá o něco lépe. Do vlastního Creation Enginu zakomponovali například motion blur a další vychytávky. “Opravdu nám to pomohlo, je to skvělé.”

Během rozhovoru se také krátce zmínil o dalším projektu, na němž nyní id Software pracuje. “Strašně jim fandím. Když jsem mohl vidět to, co nyní chystají… Nejsem tu od toho, abych o tom, mluvil, ale je to prostě…” Howard se evidentně na poslední chvíli začal kontrolovat, takže o projektu nakonec nic konkrétního neprozradil. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama