Xbox One prý prodal polovinu toho, co PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox One prý prodal polovinu toho, co PS4

Xbox One prý prodal polovinu toho, co PS4

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

30. 1. 2016 19:53 59
Reklama

EA si u Microsoftu nejspíše udělalo pořádný vroubek. Ve své zprávě investorům naznačil Blake Jorgensen, finanční ředitel EA, nelichotivý počet prodaných konzolí Xbox One, tedy něco, čemu se Microsoft chtěl vyvarovat.

V říjnu Microsoft oznámil, že již nebude zveřejňovat prodejní čísla konzole Xbox One a raději se ve svých hlášeních zaměří na počet aktivních uživatelů Xbox Live, který prý lépe vyjadřuje život ekosystému Xbox. Tou dobou se počet prodaných kusů konzole odhadoval na 14 milionů.

Jorgensen ve své zprávě z tohoto týdne uvedl, že počet prodaných konzolí PlayStation 4 a Xbox One je po dvou letech zhruba na hranici 55 milionů. A protože Sony své prodeje konzole pravidelně zveřejňuje, můžeme z čísla snadno odvodit i počet prodaných Xboxů.

Na začátku ledna se Sony pochlubilo odhadem, že se na světě prodalo zhruba 36 milionů kusů PlayStationu 4, z čehož pak vychází, že Xboxu One se prodalo kolem 19 milionů - tedy mírně přes polovinu toho, co konkurenční platformy.

Prozrazené číslo ale pro Microsoft neznamená úplnou tragédii. Z jiného pohledu se Xboxu docela daří. Za poslední rok se zvýšil počet aktivních uživatelů Xbox Live o 30 procent na 48 milionů. Jedná se o uživatele, kteří se ke službě připojují nejen přes Xbox One, ale i přes Xbox 360, PC a chytrá zařízení. Devět milionů z nich navíc přišlo v posledních třech měsících uplynulého roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama