World of Warships prochází masivní proměnou. Přináší superlodě, výrazné vylepšení grafiky a další změny
i Zdroj: Hrej.cz
World of Warships Novinka World of Warships prochází masivní proměnou. Přináší superlodě, výrazné vylepšení grafiky a další změny

World of Warships prochází masivní proměnou. Přináší superlodě, výrazné vylepšení grafiky a další změny

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 11. 2021 14:13

Multiplayerová akce World of Warships vyšla už před šesti lety, podobně jako její tankový sourozenec se ale postupem času vyvíjí. S nejnovější aktualizací 0.10.10 přichází jedna z největších vln změn dosud, titul se totiž dočká superlodí v hodnocených zápasech, závodů ve zbrojení jako samostatného typu bitvy, velkých změn v grafice a simulaci oceánu nebo úprav ponorek.

Reklama

  • World of Warships přináší obří aktualizaci plnou změn
  • Mezi ty největší patří značně vylepšená grafika a značné rozšíření superlodí

Zatím útlou rodinu po zuby ozbrojených bitevních kolosů - superlodí Satsuma a Hannover rozšíří další čtyři kousky. Francouzská Condé, americká Annapolis, japonská Yamagiri a sovětská Zorkiy. Superlodě se objeví v začínající páté sezóně hodnocených bitev a nabídnou nové funkce. Superlodě budou zpřístupněny skrze náhodné balíčky podmíněné virtuální měnou žetony superlodí. Tu lze získat za plnění bojových misí s loděmi X. úrovně, čímže chtějí autoři zabránit tomu, aby byly lobby doslova zahlceny superloděmi.

I pro casual hráče bude zřejmě zajímavá připravovaná rozsáhlá aktualizace grafiky hry. Té dominuje především kompletně předělaná simulace nejdůležitějšího elementu námořních bitev, tedy vody. Nový fyzikální model dokáže simulovat vlny jakéhokoliv tvaru a výšky, plavba po moři tedy bude působit mnohem realističtějším dojmem. Vlny navíc nově umí lodí mírně pohupovat, zatímco trup lodi dále ovlivňuje narážející vodní masu. To sice neovlivní hratelnost jako takovou (například míření kanóny), ale na videích působí stojící loď velmi realisticky

Vedle toho se na moři objeví i dynamická mořská pěna a plavidla budou vytvářet realističtější brázdy. Původní systém ve hře nicméně zůstane jako varianta pro hráče se slabším hardwarem, tedy s nízkým nastavením grafiky.

Kromě vody se mění i prostředí jako takové. Autoři postupně do existujících map přidávají HD textury, zatím největší péči dostaly mapy Dva bratři a Neklidná oblast. Postupem času se vylepšení dočkají všechny mapy i přístavy. Bohatší bude i podvodní svět s vegetací a chaluhy, nebo souš s lépe zpracovanými stromy a obecně lepším nasvícením vegetace. Na mapách se objeví více rostlin a stromů, které budou interagovat s větrem. Bonusem jsou pak dynamické prvky jako jsou létající ptáci nebo plovoucí ryby.

Dalších změn se dočká relativně čerstvá novinka v podobě ponorek. Ty kvůli příliš efektivním torpédům dostanou dva druhy torpéd. Jedny nabídnou větší přesnost s naváděním, ty druhé zase za určitých okolností nabídnou možnost udělení vyššího poškození. Dosud šlo u torpéd dosáhnout vysokého poškození i navádění. Redukován bude i dosah odhalení lodí na obě strany.

Vrací se herní režim Závody ve zbrojení ve formě dočasného režimu bitvy. Ten spočívá v tom, že jsou po bojišti rozmístěny speciální upgrady, které mohou hráči sbírat a zamíchat tak kartami konfliktu. Oproti poslednímu testu režimu došlo k pár balančním změnám.

Wargaming také zpřístupnil novou větev sovětských letadlových lodí a pokračuje předběžný přístup k německým bitevním lodím na III.–IX. úrovni. Dále dochází k řadě kosmetických nebo drobných vylepšení. Veškeré podrobnosti najdete v tomto oficiálním blogovém příspěkvu.

World of Warships je dostupný zdarma.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama