Windows 11 přinesou koncem letošního roku nové možnosti pro hráče
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Windows 11 přinesou koncem letošního roku nové možnosti pro hráče

Windows 11 přinesou koncem letošního roku nové možnosti pro hráče

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

25. 6. 2021 18:28 6

Je čas na další Windows. Microsoft oznámil, že koncem letošního roku vyjde nová verze operačního systému, s níž by měly přijít i velké výhody pro hráče.

Reklama

  • Koncem letošního roku vyjde nová verze operačního systému Windows
  • Přinese rozšířené možnosti pro hráče, například rychlejší načítání her díky DirectStorage nebo automatické HDR
  • Majitelé Windows 10 mohou využít bezplatného updatu

Windows 11 budou dle Microsoftu těmi nejlepšími Windows pro gaming, což by měly zajistit speciální funkce. Jde například o automatické HDR, které se vykreslí u všech titulů postavených na knihovnách DirectX 11 a vyšších. Technologii si Microsoft vyzkoušel na konzolích Xbox Series, ve Windows byla otestována už v desítkách, nyní je ale k dispozici pouze v rámci programu Windows Insider.

Ještě zajímavější je pak funkcionalita DirectStorage, která se postará o rychlejší nahrávání her. Systém totiž nahrává assety přímo do grafické karty, aniž by zatěžoval procesor, takže dochází k rychlejšímu renderování. Uživatelé se však neobejdou bez NVMe SSD disku s minimální kapacitou 1 TB, což je trochu zvláštní, jelikož Xbox Series S dokáže s technologií pracovat při poloviční kapacitě.

Xbox aplikace bude v systému zahrnuta jako jeden z předinstalovaných programů, skrze který se uživatelé dostanou třeba k titulům z nabídky Game Passu. Do aplikace bude zároveň zabudována možnost hrát přes cloud. Uživatelé se také mohou spolehnout na podporu cross-save a cross-platform hraní. Dobrou zprávou je, že Microsoft nabídne update z Windows 10 zcela zdarma.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama