Vzniká dokument o historii her v Čechách. Finance chce vybrat na Startovači
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vzniká dokument o historii her v Čechách. Finance chce vybrat na Startovači

Vzniká dokument o historii her v Čechách. Finance chce vybrat na Startovači

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 6. 2021 16:27 4

Po masivním úspěchu Bulánků se na českou crowdfundingovou scénu řítí další ambiciózní projekt. Režisér internetových reklam Radim Grzybek a scénárista Petr Pelech plánují natočit dokumentární film Herní národ, který má kompletně zmapovat historii i současnost fenoménu počítačových her v České republice a Československu. Do projektu už se zapojila celá řada známých jmen.

Reklama

  • Vzniká dokument o české herní scéně
  • Na Startovači chce vybrat 850 tisíc korun
  • Slibuje rozhovory s řadou důležitých osobností

Autoři lákají například na designéra Dana Vávru, novináře a moderátora Mikoláše Tučka, podnikatele Marka Španěla (Bohemia Interactive) nebo Pavla Šebora (SCS Software), výtvarníky Jakuba Dvorského, Michala Kovaříka, Petra Svobodu, novináře Andreje Anastasova, Filipa Krauchera, Jakuba Červinku či internetové persony a streamery Mazariniho, FlyGuna nebo ArcadeBullse. Zdá se tedy, že se film bude věnovat komunitě, vývoji, byznysu, žurnalistice i modernímu esportu, videotvorbě a streamování.

„Rádi bychom naším dokumentem dali vědět o tomto fenoménu především na území naší republiky – jak u nás videohry začaly, kam se vypracovaly a kde jsou dnes. Jaké místo si vybudovaly v naší společnosti a jak ji dokážou kladně, ale i negativně ovlivňovat,“ popisuje Grzybek motivaci k tvorbě dokumentu.

Základní crowdfundingovou metou je hodnota 850 tisíc korun, které by měly stačit ke kompletní produkci snímku. S milionem korun tvůrci slibují delší stopáž a dobové rekvizity, 1 279 000 korun by pak stačilo na promítání v kinech. Za necelý milion a půl bude možné do filmu zařadit i dokumentární rekonstrukce některých důležitých momentů české herní historie. 

Projekt v době psaní těchto slov vybral necelých 10 % požadované částky, přes 75 tisíc korun. Přispět můžete na Startovači.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama