Vývoj velkého propadáku Forspoken mohl stát přes 100 milionů dolarů
i Zdroj: Square Enix / Forspoken press kit
Byznys Forspoken Novinka Vývoj velkého propadáku Forspoken mohl stát přes 100 milionů dolarů

Vývoj velkého propadáku Forspoken mohl stát přes 100 milionů dolarů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 3. 2023 12:58

Už v březnu můžeme téměř s jistotou říct, že se akční RPG Forspoken od studia Luminous Productions zařadí mezi největší zklamání letošního roku. Po letech vývoje jsme totiž dostali nemastnou neslanou záležitost, která nepotěšila fanoušky ani recenzenty. Podle záznamu na LinkedInu jednoho z vývojářů ale hra mohla být pořádně drahá.

Reklama

  • Podle zmínek na LinkedInu mohlo Forspoken stát až 100 milionů dolarů

Scenáristka hry Allison Rymer totiž na svém profilu uvedla, že projekt Forspoken spolykal rozpočet přes 100 milionů dolarů, v přepočtu tedy přes 2,25 miliardy českých korun. To by z něj dělalo jednu z nejdražších her v dějinách, zhruba na úrovni Battlefieldu 4, Genshin Impact nebo GTA 4. V rámci Square Enixu je zřejmě srovnatelný s rebootem Tomb Raider z roku 2013, ten byl ale komerčním trhákem.

Square Enix sám naznačil, že je Forspoken velký propadák. Pokud je zmínka o 100 milionech pravdivá, pak může jít o skutečně zásadní výbuch. Ostatně tým autorů byl posléze rozpuštěn a pohlcen mateřskou společností. Konkrétnějších informací se ale dočkáme zřejmě až s vyhodnocením fiskálního období. Forspoken ještě čeká vydání rozšíření. Otázkou zůstává, zda dokáží s negativním přijetím hry něco udělat.

Forspoken vyšel na PC a PlayStation 5 24. ledna letošního roku. Sklidil velmi nízká hodnocení a velmi brzy zamířil do slev. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama