Vývoj Saints Row stál podle odhadů přes dvě miliardy korun
i Zdroj: Volition / Deep Silver
Byznys Saints Row Novinka Vývoj Saints Row stál podle odhadů přes dvě miliardy korun

Vývoj Saints Row stál podle odhadů přes dvě miliardy korun

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 2. 2023 15:39

Mezi větší herní zklamání loňského roku patří i městská akce Saints Row. Reboot dříve velmi oblíbené série praštěných akčních her příliš nezaujal a kvůli generické herní náplni i nezábavné střelbě se mu dostalo jen velmi málo pozornosti. Pro holding Embracer Group přitom zřejmě šlo o velmi drahou investici. Dedikovaný účet na Twitteru odhaduje, že hra mohla stát přes 100 milionů dolarů, tedy přes 2 miliardy korun.

Reklama

  • Podle odhadu mohlo Saints Row stát přes 100 milionů dolarů

Jde o účet s přezdívkou EmbracerInvestor, který se podnikání severského holdingu velmi intenzivně věnuje. Ten při studiu finančních výsledků firmy vypíchl, že během kvartálu mezi loňským červencem a zářím firma vydala hry s celkovým nákladem zhruba 160 milionů dolarů. Vzhledem k produkčním hodnotám ostatních her vedle Saints Row tak účet odhaduje, že rozpočet zhruba 100 milionů dolarů (o kterém se prý v zákulisí mluví jako o veřejném tajemství) může být poměrně přesný.

To by Saints Row řadilo vysoko do žebříčků nejdražších her historie. Podle odhadů například vedle Mass Effectu Andromeda, Battlefieldu 4 nebo Zaklínače 3 (se započtenou inflací). Nelze se tak divit, že špatné výsledky hry vydavatele moc nenadchly. Šéf Embraceru lars Wingefors už dříve vyjádřil zklamání ze slabého launche a negativních reakcí hráčů i kritiků. Na druhou stranu ale vyjádřil důvěru v další dodatečný obsah (kterého pro hru tedy od vydání moc nevyšlo) a pokračování série.

I přes astronomické náklady na vývoj v souvislosti se špatným přijetím ale hra měla být pro firmu zisková. Uvidíme, jak se to projeví v budoucnosti značky, která už má zřejmě nejlepší časy za sebou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama