Vývoj Fable zřejmě pokročil. Hra je podle LinkedInu jednoho z producentů v hratelném stavu
i Zdroj: Playground Games
Novinka Vývoj Fable zřejmě pokročil. Hra je podle LinkedInu jednoho z producentů v hratelném stavu

Vývoj Fable zřejmě pokročil. Hra je podle LinkedInu jednoho z producentů v hratelném stavu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 2. 2023 14:33

Na samotném začátku roku se na sociálních sítích velmi aktivně spekulovalo, že došlo k restartu vývoje RPG Fable od studia Playground Games. Zástupci některých médií tehdy tvrzení o problémech popírali, a zřejmě měli pravdu. Magazín Twisted Voxel totiž upozornil na to, že je hra nejspíše v hratelném stavu a čekají ji první testy.

Reklama

  • Na LinkedInu se objevily zmínky o prvních testech Fable
  • Hra je tak zřejmě ve hratelném stavu, kdy si ji mohou prohlédnout akcionáři

Autor Muhammad Ali Bari to vypozoroval z účtu producenta Vijaye Gilla na sociální síti LinkedIn. Gill se zde pochlubil, že připravuje podmínky pro testování a poznámkování hratelných verzí titulu, včetně prvních ukázek pro klíčové akcionáře firmy. Sám Gill je mimochodem zodpovědný za spolupráci jednotlivých oddělení vývoje a primárně velí hernímu designu.

Je tedy silně nepravděpodobné, že byl nedávno vývoj restartován. Hra poběží na stejném enginu, jako série Forza Horizon, nic moc dalšího o ní ale nevíme. Od oznámení v roce 2020 byli autoři spíše mlčenliví, a opatrní jsou i majitelé Xboxu, potažmo Microsoftu. Datum vydání tak zůstává v nedohlednu, prakticky určitě hra nevyjde v letošním roce.

Série Fable na pokračování čeká dlouho, v podstatě od vydání remasteru Fable Anniversary v roce 2014. Později vznikal další díl Fable Legends, ten byl ale zrušen, a s ním zavřeno i studio původních tvůrců, Lionhead.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama